Ronja Wangerud vant Kristianias klimakonkurranse.
Ronja Wangerud vant Kristianias klimakonkurranse.Foto: Camilla Storvollen

Forslaget kom fra Ronja Wangerud, som studerer Makeup, maske og hår

– Jeg synes det er veldig kult at Kristiania ønsker å få med oss studenter på å gjøre høyskolen grønnere, sier den den klimaengasjerte studenten.

Ronja Wangerud synes det er kult at Høyskolen Kristiania ønsker å få med studentene på å gjøre høyskolen grønnere.
Ronja Wangerud synes det er kult at Høyskolen Kristiania ønsker å få med studentene på å gjøre høyskolen grønnere.Foto: Camilla Storvollen

Juryen som gikk gjennom alle forslagene var samstemte i sin vurdering; idéen fra Wangerud var både kreativ og inspirerende, og hun forklarte på en god måte hvordan den kunne gjennomføres.

– Jeg har lenge vært opptatt av klima og miljø, og jeg synes det er gøy å kunne bidra på det området. Jeg følte jo at idéen jeg sendte inn var ganske omfattende, derfor er det ekstra kult at høyskolen er villig til å gjennomføre den, sier hun.

Som vinner av klimakonkurransen premieres hun med en elsykkel til en verdi av 10 000 kr. I tillegg vil Wangerud delta i arbeidet med å sette idéen ut i praksis, og hun vil bli honorert for deltakelsen. 

Jeg har lenge vært opptatt av klima og miljø og jeg synes det er gøy å kunne bidra på det området. Jeg følte jo at idéen jeg sendte inn var ganske omfattende, derfor er det ekstra kult at høyskolen er villig til å gjennomføre den.

Forarbeidet med prosjektet vil igangsettes allerede denne våren, og vil knyttes opp til høyskolens nye bygg i Urtegata 9, som skal samle mange av de kreative utdanningene.  

– Jeg gleder meg til å se hvordan prosjektet tar form, og det blir veldig spennende å delta i arbeidet, sier Wangerud. 

Fotokollasj av urter og fasadebilde.

Studenter skal skape en frodig takhage

Vil skape positivt engasjement   

– Idéen handler om å gjenbruke ressurser, etterlate et positivt avtrykk, og det å gi tilbake til naturen. Prosjektet vil også kunne skape et positivt engasjement blant studenter og andre involverte, sier Camilla Storvollen, som har koordinert arbeidet med klimakonkurransen. 

I tillegg til Storvollen besto juryen av Pål Wæraas, Vibecke Osfoss, Gro Matland Nevstad og studentrepresentant Sandra Dvergastein.  

Nådde høyt opp med flere idéer

Ingrid Ødegård nådde høyt opp i konkurransen, med flere gode idéer.
Ingrid Ødegård nådde høyt opp i konkurransen, med flere gode idéer.Foto: Stine Hagen Sætre

Ingrid Ødegård, som tar Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling i Bergen, nådde også høyt opp i konkurransen. Hun hadde flere gode idéer, og ble premiert med et årsabonnement på Bergen Bysykkel og en goodiebag med miljøvennlige produkter til en verdi av 1500 kr.  

– Jeg ble engasjert med en gang jeg så informasjonen om konkurransen. Jeg sendte inn både store og små idéer, og synes det er utrolig kult å komme på andreplass, sier Ødegård.  

– Jeg setter pris på at Kristiania ønsker å få innspill fra studentene. Konkurransen var en fin portal for studenter som ønsker å bidra til å gjøre høyskolen grønnere. Håper å se lignende konkurranser i tiden fremover, sier hun.