Jacob Mollatt, Bård Sturla Stokke og Merete Weng er tre tidligere osteopatistudenter som nå har åpnet sin egen klinikk i Lillehammer.
Jacob Mollatt, Bård Sturla Stokke og Merete Weng er tre tidligere osteopatistudenter som nå har åpnet sin egen klinikk i Lillehammer.Foto: Jonatan Quintero

En to-timers togtur unna Oslo har de tre tidligere studentene Jacob Mollatt, Bård Sturla Stokke og Merete Weng stått på for å realisere Stokke & Weng – deres egen osteopatiklinikk.

I et lokale bare et stenkast unna Lysgårdsbakkene hvor Vinter-OL ble åpnet i 1994, bruker de ferdighetene sine til å gi mennesker fra Lillehammer en litt bedre hverdag med bedre bevegelighet og helse.

Veien frem til målet har bestått av en rekke tilfeldige møter, nysgjerrighet – og en god dose selvdisiplin.

Portrett av Merete Weng.
Merete Weng kommer fra en aktiv familie hvor idrett er en naturlig del av hverdagen. Nå praktiserer hun osteopati på sin egen klinikk i Lillehammer.Foto: Høyskolen Kristiania

Usikker? Ta Kristianiatesten!

– Osteopatiutdanningen er et krevende studium, men med godt teamwork og engasjement kommer man langt.

Valgte en ettertraktet utdanning

Klinikken Stokke & Weng ligger vakkert til i byen som kan sies å være vintersportens hjem.

En som kjenner seg godt igjen i vintersport, er Merete Weng. Hun kommer fra en idrettsfamilie hvor langrenn er en naturlig del av hverdagen.

Det var mens hun var på trening i  Spania at interessen for osteopati dukket opp.

– Jeg møtte Bård på en treningssamling i Benidorm, og på den tiden slet jeg med en skade. Jeg syntes hans tilnærming og behandling av idrettsutøvere var spennende, forteller hun.

Kort tid etter gikk Merete derfor tilbake til skolebenken, og etter fire år med streng selvdisiplin på Høyskolen Kristiania, kunne også hun smykke seg med tittelen Osteopat D.O. MNOF.

Å utdanne seg til osteopat var et klokt valg, for er det noe landet vårt trenger, så er det kompetente helsearbeidere. 

Portrett av Jacob Mollatt.
Jacob Mollatt ble kåret til Årets medstudent i osteopati i 2018. Nå stortrives han som praktiserende osteopat i Lillehammer.Foto: Høyskolen Kristiania
Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

– Jeg sitter først og fremst igjen med veldig mange gode relasjoner som jeg er ekstremt takknemlig for.

Norge trenger flere varme hender

I følge tall fra Samfunnsøkonomisk analyse (SØA), vil etterspørselen etter sysselsatte innen helse- og omsorgsyrker i Norge øke drastisk i årene som kommer. Derfor er helsefag som regel et trygt studievalg.

En annen som valgte å studere noe innenfor denne retningen, er Jacob Mollatt. 24-åringen fra Moss kommer også fra en aktiv familie hvor idrett står høyt på agendaen. Han har flere gode minner fra sin tid som osteopatistudent.

– Jeg sitter først og fremst igjen med veldig mange gode relasjoner som jeg er ekstremt takknemlig for, forteller Jacob og fortsetter: 

– At disse relasjonene har blitt bygget i et miljø med høy faglig kunnskap, dyktige forelesere og tydelig praktisk rettet undervisning ser jeg på som en enorm bonus.

I løpet av studietiden ble han et kjent fjes blant medstudenter og forelesere ettersom han engasjerte seg sterkt i studiemiljøet på høyskolen, både faglig og sosialt.

Det resulterte i prisen «Årets medstudent i osteopati» i 2018.

Gå for gull

Som enhver idrettsutøver er teamet på klinikken klar på hva som skal til for å lykkes, uansett om målet er OL-gull, utdanning eller gründervirksomhet.

For Jacob sin del er det interesse og nysgjerrighet som er avgjørende for å utvikle seg. Dét, og gode mennesker rundt seg: 

– Er man så heldig at man finner noe man kan fortsette å interessere seg for, og gjerne også andre mennesker som deler samme interesse, nysgjerrighet, motivasjon og lidenskap - så har man et fryktelig godt grunnlag til å nå de målsetningene man setter seg og til å drive utviklingen fremover, sier han.

Også Merete har tips til kommende studenter og gründere som ønsker å komme langt i karrieren.

– Osteopatiutdanningen er et krevende studie, men med godt teamwork og engasjement kommer man langt. Dette gjelder også når man skal starte klinikk, forteller Merete og fortsetter:

– Man må også stå på. Om det ikke går, så prøv igjen. Gikk det ikke, så gikk det ikke – da har man i alle fall prøvd. Den som intet våger, intet vinner, avslutter hun.

Mer passende avslutningsord fra OL-byen skal man lete lenge etter.

Se noen av våre tidligere studenter

  • Fra studentklinikk til egen klinikk
    School of Health Sciences

    Fra studentklinikk til egen klinikk

    Merete, Jacob og Bård slo seg sammen og fikk til gründerdrømmen. Her deler de tipsene sine med kommende studenter!
    Les mer
  • Norge trenger flere med denne utdannelsen
    School of Health Sciences

    Norge trenger flere med denne utdannelsen

    Ole Jørgen Glesaaen hadde alltid vært interessert i idrett og ernæring. Derfor traff utdanningen han valgte midt i blinken.
    Les mer
  • Landet drømmejobben
    Bachelor i digital markedsføring

    Landet drømmejobben

    Carlene Digerud hadde et mål om å få en god og kreativ jobb før studiet var over. Det målet nådde hun med en Bachelor i digital markedsføring!
    Les mer
  • Tok motet til seg og satset – gikk rett til topps
    School of Communication, Leadership, and Marketing

    Tok motet til seg og satset – gikk rett til topps

    Eivind har aldri vært redd for å si ja. Den innstillingen kombinert med studievalget førte til toppjobb på Fornebu.
    Les mer