Tidligere student Christopher står med den ene hånden frem mot kamera. I den holder han en smarttelefon. I bakgrunn ser vi en stor oransj vegg med logoen "Hubspot".

Etter endt studie og flere år med eksamener drømmer de fleste studenter om å få seg en relevant og godt betalt jobb rimelig raskt. Likevel kan veien til drømmejobben være både tidkrevende, utfordrende og full av uforutsette hindre. Veien fra skolebenken til toppjobb ble derimot kort for disse fire studentene fra Høyskolen Kristiania. Nå forteller de sine historier om hvordan de kapret drømmejobben både under og etter studietiden.

Christopher gikk rett ut i relevant jobb og lederstilling

Studerte Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

Christopher Espeland Aitken var en aktiv student både i forelesningssalen og på bloggfronten, noe foreleser Karl Philip Lund hadde fått med seg og ønsket å belønne.

Lund hadde en billett til konferansen Epic Content Marketing han ikke hadde mulighet til å benytte seg av og tilbød derfor billetten sin til Christopher så fremt han skrev en flott oppsummering av konferansen på bloggen sin etterpå. Christopher takket ja, uvitende om hva oppsummeringen ville føre til:

— Content Marketing Norge ble imponert over oppsummeringen jeg la ut på bloggen kort tid etter arrangementet og spurte om ikke jeg ville jobbe deltid som Content manager hos dem, noe jeg med glede hoppet på!

I dag har Christopher ansvar for research, distribusjon, analyse og optimalisering i innholdsmarkedsføringsbyrået Creobox, en drømmejobb han takker både relevant erfaring og utdanning for.

Kjersti opprettet LinkedIn-profil – så ringte Tesla

Studerer

Kjersti viser knyttneven til kamera som signaliserer at «you can do it»

LinkedIn er viktig når man skal forme et nettverk og gjøre seg attraktiv på jobbmarkedet, noe 24 år gamle Kjersti Folkestad Valland kan skrive under på. Etter at hun opprettet profil på nettstedet ble hun oppringt av Tesla som hadde fattet interesse for henne. Etter intervju over telefon og Skype fikk hun tilbud om drømmejobben.

— Jeg ble lammet. Hele min verden ble snudd på hodet, sier Kjersti om øyeblikket da hun fikk tilbud om å bli «Inside Sales Advisor» i selskapet. Nå har hun flyttet til Amsterdam og skal om kort tid starte arbeidet for bilgiganten. Kjersti fikk tilbud om jobb før Bachelor-graden var fullført, og nå planlegger den talentfulle jenta å gjøre ferdig utdannelsen sin fra Nederland.

— Jeg skal jobbe med oppgaven sammen med to medstudenter. Vi har tenkt til å holde god kontakt via Skype.

Gina kapret drømmejobben i Finn.no

Studerte Bachelor i digital markedsføring.

Gina i Finn.no sine lokaler på Grensen i Oslo. Her sitter hun i en sofa full av puter som har printet Finn-annonser på seg. Hun smiler til kamera.

Gina Næss Korslund kjenner godt til hvor viktig det er å få seg relevant arbeidserfaring tidlig i studieløpet. Hun hadde praksisplass i Vipps mens hun studerte Bachelor i digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania, noe som skulle vise seg å være svært lønnsomt på sikt:

— På grunn av internshipet i Vipps skrev bachelorpartneren min og jeg bacheloroppgave om hvordan man kan få digitale immigranter over til Vipps. Det var et veldig interessant arbeid der vi fikk brukt mange av emnene vi hadde vært gjennom i løpet av bacheloren på digital markedsføring.

Relevant erfaring og utdanning førte til at Gina i dag jobber som konseptutvikler og kreativ ressurs i salgsteamet til Finn motor, en jobb hvor hun får brukt mye av kunnskapen hun fikk på Høyskolen Kristiania.

— Under studietiden på digital markedsføring lærte vi om strategi, målgruppe og analyse. Det bruker jeg mye her i jobben hos Finn.

Jo Anders fikk jobb i IT-giganten IBM

Studerer Bachelor i HR og personalledelse.

Jo Anders står foran skiltet til "IBM Client center" og en hvit resepsjonsbenk står bak han og veggen bak er mørk. Jo Anders har hendene i lomma og har på seg en mørkeblå skjorte og sorte jeans.

 — Jeg ville ta en utdanning som kunne gi meg den kompetansen jeg trenger for å kunne være relevant med én gang i arbeidslivet. Samtidig ville jeg ta en utdannelse som det ville være lett å få jobb med i etterkant, sier Jo Anders Alm Thoen om Bachelor i HR og personalledelse ved høyskolen.

For han var det viktig å skaffe relevant arbeidserfaring mens han var student ettersom han ville se sammenhengen mellom teori i forelesningssalen og praksis i arbeidslivet, noe som gjorde at han søkte seg til IBM.

— Det er viktig for meg med en jobb som gir meg relevant arbeidserfaring mens jeg studerer. Det gir meg muligheten til å anvende kunnskapen min fra studiet samtidig som jeg blir en viktig ressurs for min arbeidsgiver, forklarer han.

I dag fullfører han graden sin samtidig som han jobber for teknologiselskapet IBM, og på den måten får han verdifull erfaring i deres HR-avdeling samtidig som han studerer.

Les mer om bachelor i HR og personalledelse her.