Nettstudent i Barcelona, placa de la catedral - blogginnlegg HK
LYKKELIG I BARCELONA: Charlotte Svele Larsen trives så godt som nettstudent i Barcelona at hun ikke vil flytte hjem med det første.

For fem år siden tok Charlotte Svele Larsen (25) et valg hun aldri kommer til å angre på. Hun ble nettstudent i Barcelona.

– Planen var å få en annen opplevelse, utfordre meg selv litt. Det har nå gått fem år, og du finner meg fremdeles i Barcelona, sier den glade nettstudenten. Nettstudier gjør det ekstra enkelt å kombinere utdannelse med et liv i utlandet, og det er liten tvil om at Charlotte anbefaler andre å gjøre som henne.

– Om du ikke har vært student i utlandet ennå, anbefales det virkelig! Du lærer så masse, både om deg selv og en helt ny kultur.

Charlotte Svele Larsen som leser en bok. Over henne har hun en tankeboble med bøker i.
STUDIER UNDER SOLA: Det passer Charlotte bra å ta med pensum ut under den spanske sola.

Et bredt fagfelt

Nå tar Charlotte en bachelorgrad i pedagogikk og er svært fornøyd med dette.

– Noe av det jeg finner svært spennende med pedagogikk er at det er et bredt fagfelt som gir deg nyttig kunnskap på flere områder, sier hun.

– Hvis jeg flytter jeg hjem til Norge ønsker jeg å bruke utdanningen min til å jobbe med barn og unge. Og kanskje kunne kombinere det med spanskkunnskapene mine og min interesse for språk, forteller Charlotte som har lært seg flytende spansk.

Spasertur langs Barceloneta
PÅ STRANDPROMENADEN: Charlotte har gjort en god innsats for å bli kjent med lokalbefolkningen i Barcelona.

Super løsning for studiemotivasjon

Nettstudier gir mye frihet, men det krever disiplin å studere for seg selv.

Det at vi har innsendingsoppgaver som må leveres før du går opp til eksamen, gjør at du jobber jevnt og trutt gjennom hele året.

– Å ta studiene via nett er ikke alltid like lett, og du må være «tøff med deg selv» for å få jobben gjort. Men der syntes jeg Høyskolen Kristiania har funnet en super løsning.

Det at vi har ulike innsendingsoppgaver som må leveres og godkjennes før du får gå opp til eksamen gjør at du jobber jevnt og trutt gjennom hele året, forklarer Charlotte.

Bok i Barcelona sentrum
PERFEKT KOMBINASJON: Nettstudieløsningen til Høyskolen Kristiania gjør det enkelt for Charlotte å kombinere en Bachelorgrad i pedagogikk med et spennende liv i drømmebyen.

Hvordan få venner?

Charlotte flyttet fra Porsgrunn til Barcelona uten å kjenne en sjel. – Ny by, ny kultur, nytt språk. Alt var nytt! forteller Charlotte.

En ting er sikkert: Jeg ble ikke integrert i det spanske samfunnet av å henge med nordmenn!

Så hvor skal man begynne når man befinner seg i et land der man ikke kjenner noen og heller ikke snakker språket?

– En ting er sikkert: Jeg ble ikke integrert i det spanske samfunnet av å sitte i leiligheten, eller av å henge med nordmenn. Heller det motsatte, sier hun.

– Du må ta initiativ! Bruk interessene dine og engasjer deg i for eksempel idrett og kultur. Det er en perfekt måte å komme i kontakt med de lokale, mener Charlotte, som selv spiller håndball på et spansk lag.

Bilde av et kart over Barcelona!
STORBYLIV: Barcelona er en god del større enn Charlottes hjemby; Porsgrunn – for å si det sånn!

Charlottes oppskrift på god integrering i utlandet:

  • Ta initiativ
  • Bruk interessene dine – engasjer deg i idrett eller kultur
  • Lær deg språket
  • Sett deg mål
  • Ikke vær redd for å feile eller drite deg ut
  • Vær tålmodig

SE HELE STUDIETILBUDET: Her finner du oversikten over alle våre nettstudier.