Fagskole - Oslo

VFX-produksjon

Har du lyst til å skape morgendagens visuelle effekter til film, TV og virtuelle medier? Dette studiet gir deg ferdigheter til å jobbe med VFX-produksjon på tvers av bransjer.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
58 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

  Visuelle effekter, eller VFX, har lenge vært et viktig virkemiddel innen filmproduksjon, og i dag benyttes spesialeffekter i de fleste nye filmer. Dette gjelder ikke lengre bare for Hollywood-blockbustere, også norsk film bruker visuelle effekter i økende grad – og behovet for dyktige VFX-artister er enormt.

  Som VFX-artist kan du arbeide med alt fra å lage effekter og digitale sett, til animasjon og produksjon av modeller til film og TV. Som student på VFX-produksjon ved Fagskolen Kristiania lærer du et håndverk, og får jobbe praktisk med faget gjennom hele studiet.

  Etter endt utdanning vil du ha kunnskapen og ferdighetene som trengs for å gå rett ut i jobb, i for eksempel VFX-studioer og produksjonsselskaper for film og TV.

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Hva lærer du?  

  Under utdanningen vektlegger vi at du skal utvikle både dine estetiske ferdigheter og tekniske kompetanse innen programvare som benyttes i bransjen.

  Studiet består av følgende fire emner:

  • Grunnleggende grafikk, animasjon og verktøy
  • Produksjon og pipeline
  • VFX og Virtual Production
  • Fordypning og bransjekunnskap

  I løpet av det første studieåret vil du få grunnleggende kunnskap og ferdigheter innen 2D- og 3D-grafikk, animasjon, estetikk og historiefortelling. Du vil også få en grundig opplæring i utdanningens viktigste verktøy: «Maya», «Unreal», «Nuke», «Substance», «Houdini», «After Effects» og «Photoshop».

  Gjennom studieåret vil du få erfaring med ulike produksjoner, som reflekterer arbeidsmetoder som benyttes i bransjen. Du vil samarbeide med studenter fra blant annet Film, Spillutvikling og Musikkdesign, som vil gi deg en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser.

  I andre studieår spisses lærestoffet og de praktiske arbeidsoppgavene mot «deep compositing», «virtual production» og «procedural VFX», samt bruk av visuelle effekter til film og TV.

  I utdanningens siste semester får du mulighet til å spesialisere deg innen ett av studiets tre hovedområder: compositing, 3D-grafikk og animasjon eller virtual production. Du skal også gjennomføre en større egenproduksjon, med selvvalgt vinkling, samt utarbeide en showreel ­– som er viktig når du skal ut å søke jobb etter endt utdanning.

  Hva kan du bli? 

  Det er en stor etterspørsel etter dyktige VFX-artister, både i Norge og internasjonalt. Etter to år på fagskolen vil du ha en grundig forståelse av, samt inngående praktisk erfaring med, utvikling og produksjon av VFX-grafikk, effekter og animasjon til mange typer medier. Dette vil gjøre deg til en attraktiv kandidat i flere bransjer. 

  Med en toårig utdanning i VFX-produksjon fra Fagskolen Kristiania, får du en yrkesrettet utdanning som kan brukes over hele verden. Du vil ha spennende karrieremuligheter i blant annet VFX-studioer, animasjonsbyrå, spillselskaper og produksjonsselskaper for film og TV.

  Tidligere studenter jobber i dag for ledende bedrifter som:

  Praktisk informasjon

  Studiedetaljer

  Aktuelt fra Fagskolen Kristiania

  • Kristiania-studenter kan søke støtte til sosiale tiltak
   Fagskole

   Kristiania-studenter kan søke støtte til sosiale tiltak

   Vil du gjøre noe hyggelig med dine medstudenter? Søk støtte fra Kristianias eget fond!
   Les mer
  • Høyskolen Kristiania inviterer til Global Game Jam 2022
   Fagskole

   Høyskolen Kristiania inviterer til Global Game Jam 2022

   Vinterens vakreste eventyr er her: Bli med og lag dataspill på 48 timer med Høyskolen Kristiania og Global Game Jam!
   Les mer
  • Her møter du oss på utdanningsmesser
   Fagskole

   Her møter du oss på utdanningsmesser

   Her møter du oss på utdanningsmesser og studieorientering i 2022!
   Les mer
  • Dette har du krav på fra Lånekassen
   Fagskole

   Dette har du krav på fra Lånekassen

   Er du usikker på hvor mye du kan få i studielån? Vi har laget en oversikt for deg som skal søke studiestøtte hos Lånekassen!
   Les mer

  Studieprogramleder

  Remi Kristiansen

  Søk på VFX-produksjon

  Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer