Digital tegning av skobutikk med orange og beige interiør, hyller med sko og glass display.

Fagskole - Oslo

Retail Design

Ønsker du å designe unike butikkonsepter? På vår ettårige utdanning i Retail Design lærer du å skape kommersielle butikker, med god vareeksponering og vindusutstilling.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
58 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Ikke oppstart 2022

Vi er lei oss for å meddele at dette studiet er kansellert høsten 2022 grunnet lave søkertall.

Retail Design er et spennende fagområde som kombinerer kreativitet og design, med konseptutvikling og merkevarekommunikasjon.

Som Retail Designer vil du kunne jobbe med et bredt spekter av oppgaver, for små og store aktører, innenfor Norges største bransje – varehandelen.

Vår ettårige utdanning i Retail Design vektlegger butikkplanlegging og kundeopplevelser i butikk. Du vi få kompetanse til å utvikle salgskonsepter og kommersielle designløsninger – som trigger kunden til kjøp.

Du vil også lære å bruke det fysiske rommet og varene i butikken som blikkfang for å skape oppmerksomhet, kommunisere bedriftens identitet og produktene til kunden.

Som Retail Designer vil du kunne være med å endre butikkbransjen, og forme fremtidens kjøpsarenaer.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Utdanningen gir deg både en teoretisk og praktisk plattform. Du vil få en innføring i begreper, metoder, prosesser og verktøy som benyttes i bransjen.

Du vil blant annet lære å bruke det digitale tegneprogrammet ArchiCad, som modellerer i både 2D og 3D. I tillegg vil du bli god kjent med Adobe-programmene Photoshop og Indesign.

Gjennom praktiske øvingsoppgaver, casearbeid og bedriftsbesøk vil du få en god forståelse for retailbransjen – og bli klar til arbeidslivet.

Retail Design består av følgende emner:

  • Forbrukeradferd
  • Markevarekommunikasjon og vareplassering
  • Butikkplanlegging og teknikker

I løpet av studiets første semester vil vi jobbe med kreative metoder for konseptutvikling, merkevarekommunikasjon og vareplassering i butikk. Dette vil gi deg en god forståelse for hvordan du kan tydeliggjøre en merkevare og presentere produkter – for å forenkle kundens kjøpsopplevelse og øke salget. Du får du en innføring i stilhistorie, og lærer å identifisere ulike målgrupper og trender ved hjelp av analyser.

I andre semester vektlegges utforming av det fysiske rom. I farge- og materiallære vil du tilegne deg kunnskap om fargers og materialers funksjon, og hvordan det oppfattes av forbrukere.

Du vil lære å benytte ulike digitale verktøy for å planlegge og visualisere designkonsepter. I dette arbeidet er kunnskap om romdisponering viktig, for å forstå hvordan rommets utforming påvirker menneskene som er i det. Videre vil du få kunnskap om hvordan du kan etablere din egen bedrift.

Gjennom studieåret vil du opparbeide deg en solid portefølje av arbeider – som du kan vise frem til potensielle oppdragsgivere.

Hva kan du bli?

Med en utdanning i Retail Design vil du ha en god forståelse for kommersielle designløsninger, konseptvikling, butikkplanlegging og merkevarekommunikasjon. Dette vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat innen varehandel.

Som Retail Designer vil du ha mange spennende muligheter i en stor og variert bransje.

Du kan blant annet jobbe som:

  • Eksponeringsdesigner
  • Butikkdesigner
  • Konseptutvikler
  • Visual Merchandiser
  • Dekoratør
  • Event designer
  • Fotostylist
Vindusutstilling på Steen og Strøm

Designet Steen & Strøms jubileumsutstilling

I anledning Steen & Strøms 225-årsjubileum i Oslo, fikk studentene på Retail Design det ærefulle oppdraget med å designe kjøpesenterets vindusutstilling, som skal pryde fasaden helt frem til august.
Se hvordan studentene løste oppgaven!

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Marit Andreassen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer