Jente står foran et vindu med en plante ved siden av seg
Ingvild Bjørnstad stortrives i sin nye stilling som interiør- og fargedesigner i Koi Fargestudio. Studioet ledes av Dagny Thurmann-Moe, som er en av Norges fremste fargedesignere. Foto: Jenny Gladheim Andersson

– Jeg har vært fascinert av KOI Fargestudio i mange år, og det er en drøm å få jobbe her, sier Ingvild.

Visjonen til KOI er å skape mer menneskevennlige miljøer ved å bruke farger, og holde seg unna gråskalaen.

– Dette innebærer også å legge mer vekt på kulturhistorie, og å unngå sterile og institusjonspregede uttrykk i interiører og eksteriører, foklarer Ingvild. 

Koi Fargestudio holder til i Oslo, og tilbyr fargerådgivning og utvikling av fargekonsepter for interiør, eksteriør og produktutvikling. Ingvild er ansatt i stillingen som interiør- og fargedesigner, og jobber med både farge- og materialpaletter, planløsninger og plassbygde interiørløsninger.

– I løpet av en vanlig arbeidsdag kan jeg dra på befaring hos kunder, holde presentasjoner, levere prisestimater og jobbe på prosjekter med de andre interiørdesignerne. Jeg er med i prosessen fra start til slutt – og dette gjør jobben veldig givende, forteller Ingvild og smiler.

I løpet av den korte tiden Ingvild har vært hos Koi Fargestudio, har hun allerede fått delta i flere spennende prosjekter.

– Jeg har blant annet jobbet med et oppdrag for et flyktningmottak, som har vært utrolig givende, forteller hun.

Jente sitter foran vindu i sofa.
I løpet av studietiden fikk Ingvild og medstudentene løse både fiktive caser og reelle oppdrag for ekte kunder. Denne praktiske tilnærmingen til faget skulle bli verdifull erfaring å ha med seg videre i arbeidslivet. Foto: Jenny Gladheim Andersson

Verdifull kompetanse i arbeidslivet

Interiørdesign og romarkitektur ved Kristiania, jobber studentene praktisk og virkelighetsnært med rommets funksjon, farger og materialer. Det handler om å forme de fysiske omgivelsene og skape funksjonelle, estetiske og brukertilpassede løsninger som folk kan trives i.

Det er gull verdt å ha lært seg Archicad.

– Da jeg tok bacheloren min tilbrakte jeg en periode i England der jeg fordypet meg i møbeldesign. Jeg synes dette var spennende, og det skulle vise seg å bli nyttig kunnskap på interiørstudiet, forteller Ingvild.

Ifølge Ingvild får hun bruk for mye av det hun lærte på Kristiania i hennes nåværende jobb, blant annet det digitale tegneprogrammet Archicad, som modellerer i både 2D OG 3D.

– Det er gull verdt å ha lært seg Archicad. Programmet brukes i flere prosjekter, og jeg håper etter hvert å bli Archicad-spesialisten i Koi.

Gjennom studietiden fikk Ingvild og medstudentene jobbe med både fiktive caser og reelle oppdrag for ekte kunder. De jobbet ofte i grupper, noe Ingvild trives svært godt med.

– Det er spesielt én oppgave jeg husker godt. Oppdraget var at vi skulle visualisere et konsept for et hotell, og lage et forslag til lobby og et rom. Gruppen min valgte Oslo som konsept. Hotellrommet vi designet var inspirert av Frognerparken, mens lobbyen ble en slags samling av ulike steder i hovedstaden, mimrer hun.

Fikk unik innsikt i bransjen

Ingvild forteller videre at de gjennom utdanningen hadde besøk av flere gjesteforelesere fra bransjen, som delte av sin erfaring og kunnskap.

– Dette var veldig inspirerende, og ga oss en unik innsikt i hvordan det faktisk er å jobbe som interiørdesigner. Jeg opplevde også at lærerne på studiet var flinke til å tilrettelegge og følge oss opp.

Ifølge Ingvild var hun hun aktiv gjennom hele studietiden, og engasjerte seg i oppgavene de fikk både på skolen og på praksisplassen.

– Du er nødt til å være på ballen om du ønsker å lykkes i bransjen, og jeg tror det var dette som medvirket til at jeg fikk jobben hos KOI fargestudio.

Ingvild anbefaler andre som er interessert i interiørdesign om å vurdere det toårige studiet ved Kristiania.

– Er du usikker på om studiet er noe for deg, logg på Pinterest og lek deg med interiørprogrammer. Jeg var litt i tvil før jeg søkte, men jeg syntes det virket spennende – og fant raskt ut at det passet perfekt for meg, avslutter Ingvild.

double content card