To jenter står ved et benkpressapparat på treningssenteret på skolen

Bachelor - Oslo

Fysisk aktivitet og ernæring

Vil du bidra til at folk får et sunnere og mer aktivt liv? Velg en utdanning som lar deg jobbe med fysisk aktivitet, ernæring og helse, da vel!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
52 500 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Hvis du har lyst til å jobbe med mennesker og lære hvordan du kan veilede og motivere folk til å opprettholde eller forbedre helsen sin, har du kommet til rett plass. Høy livskvalitet er en kombinasjon av god og sunn mat, et sinn i balanse og motiverende fysisk aktivitet. Denne utdanningen bidrar til at du kan hjelpe folk med å leve sitt beste liv. Du utdanner deg for fremtiden, fordi kunnskap om god helse vil alltid være etterspurt. 

Bachelorstudiet i fysisk aktivitet og ernæring har ifølge studiebarometeret noen av Norges mest fornøyde studenter innenfor trening, ernæring og fysisk aktivitet. Studiet er lagt opp som et profesjonsstudium, og med denne bachelorgraden vil du få et solid fundament slik at du kan gå rett inn i spennende jobber.

Hva lærer du?

En bachelorgrad i fysisk aktivitet og ernæring gir deg både et biologisk og samfunnsrettet perspektiv på forebyggende og rehabiliterende helsetiltak. Gjennom målrettet og systematisk arbeid med fysisk aktivitet og kosthold vil du kunne bidra til å bedre menneskers helse, fysiske form og prestasjonsevne. 

Du vil blant annet jobbe med fag som:

Hva kan du bli?

Det er et stort behov for helsefaglig kompetanse i Norge. En bachelor i fysisk aktivitet og ernæring gir derfor varierte jobbmuligheter etter endt utdanning. Du kan blant annet jobbe med: 

 • Kostholdsrådgivning
 • Bedriftshelsetjenester
 • Skolehelsetjenesten
 • Som personlig trener
 • Som selvstendig næringsdrivende 

Med små klasser og tett oppfølging fra foreleser får du en verdifull utdanning rik på muligheter, som tar deg dit du ønsker i din fremtidige karriere. Dette studiet gjør deg til en av mange viktige mennesker som er med på å bedre folkehelsen i Norge.

Ole Jørgen traff blink med utdannelsen sin

Ole i genser med Sats-logo på

Slik er det å være Kristiania-student

Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Hos oss havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO) og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre helsestudier

 • Pusher hverdagstrim i verdensklasse
  School of Health Sciences

  Pusher hverdagstrim i verdensklasse

  Kristianias Espen Tønnessen, professor i treningsvitenskap, likte gym best på skolen og iveren har bare økt med årene. Han elsker å dele sin kunnskap med folk.
  Les mer
 • Med disiplin skal helsen bygges
  School of Health Sciences

  Med disiplin skal helsen bygges

  – Vi har en tendens til å velge minste motstands vei. Det er ikke en fordel for helsen vår, sier nyslått dosent i treningsvitenskap John Mange Kalhovde.
  Les mer
 • Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?
  School of Health Sciences

  Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?

  Les hva norske helseopinionsledere mener om hvordan morgendagens helseutdanninger bør se ut.
  Les mer
 • Kristiania inngår samarbeid med by:Larm
  School of Health Sciences

  Kristiania inngår samarbeid med by:Larm

  Musikkfestivalen i Oslo er et viktig treffpunkt for musikkbransjen i Norden og internasjonalt. Hit kommer de alle for å speide etter de neste store artistene.
  Les mer

Studieprogramleder

Thomas Haugen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer