Microsoft 365 – Hva er det?

Microsoft 365 er en tjeneste fra Microsoft med webutgaver av Office-programmene Word, Excel, PowerPoint, OneNote og andre apper. Du får også mulighet til å laste ned Office-pakken på opp til fem forskjellige datamaskiner, og du kan logge deg inn på mobilappene med studentkontoen.

Ved å bruke Microsoft 365 kan du ha tilgang til skolearbeidet ditt nårsomhelst og fra hvorsomhelst, så lenge du har internett og en nettleser.

Hvordan logger jeg på?

Du logger på Office 365 ved å klikke på linken på fremsiden vår og logge inn med skolekontoen din.

Får jeg Office-pakken?

Ja! Som student ved Kristiania får du tilgang til å installere Office-programmene på opptil fem datamaskiner så lenge du er student. Se veiledningen vår til hvordan installere Office-pakken.

Du får også mulighet til å bruke Microsoft 365-appen på mobil og nettbrett. Denne kan du laste ned gratis fra Apples App Store og Googles Play Store. Deretter logger du inn med skolekontoen din.

Har jeg en e-postadresse?

Ja! Som student har du en e-postadresse i denne formen:

[brukernavn]@student.kristiania.no

Logg på Microsoft 365 og åpne Outlook for å lese og sende med e-posten din.

Du kan også se siden vår her om å sette opp student-e-posten din i e-postapp på telefonen din.

Hva kan jeg gjøre?

Med Microsoft 365 kan du enkelt samarbeide med medstudentene dine ved å dele dokumenter og notatbøker i OneNote. Alle kan samarbeide i dokumenter i sanntid både i nettleseren og Office-appene du kan installere på maskinen din. I klassen kan dere gå sammen i grupper og opprette en felles notatbok i OneNote hvor alle tar notater fra undervisningen sammen og kan sammen forstå og organisere alt dere lærer sammen.

Hva med lagring?

Som student får du en terabyte (1 TB = 1000 GB) med gratis skylagring i studentkontoen din. Du kan laste ned OneDrive-appen på maskinen din og raskt få tilgang til filer du lagrer i OneDrive både på alle datamaskiner du installerer appen på, i OneDrive-appen på mobiltelefon og på Office 365-nettsiden du kan logge på hvor som helst.

I Windows 10 og 11 kan du logge deg rett inn i OneDrive-appen som følger med maskinen din.

Last ned OneDrive-appen:

Hva skjer når jeg er ferdig med studier hos Kristiania?

Skolekontoen din vil være aktiv i 2 år etter at du har fullført studiene dine og du vil beholde e-postadresse og fillagring i OneDrive, samt tilgang til nettbaserte utgaver av Office-appene hele den tiden.

Du vil ikke beholde lisens til skrivebordsutgaven av Office-pakken.

2 år etter fullført studie vil kontoen din bli deaktivert og alt innhold deretter slettet. Det er ditt ansvar å laste ned alt av filer og innhold som du vil ta med deg videre.

Deaktivering skjer umiddelbart dersom du slutter som student uten å ha fullført et studie.

IT-brukerstøtte hjelper til ved behov.