Kristiania benytter Microsoft 365 som identitetskilde hvor du får en personlig konto hos oss ved skolestart. Denne kontoen er grunnlaget ditt for tilganger under hele utdanningen din hos oss, og den vil også forbli aktiv i to år etter fullført utdanning.

Skolekontoen din består av følgende:

  • Påloggingsadresse
  • Passord
  • Totrinnsbekreftelse

Skolekontoen er laget slik at du kun trenger å logge inn én gang, og så slippe og skrive brukernavn og passord flere ganger i én nettleser. De fleste tjenestene våre støtter dette.

Påloggingsadresse:

Påloggingsadressen benyttes for å identifisere deg for pålogging til Microsoft 365 og må brukes hver gang Microsoft etterspør e-postadresse for pålogging.

Påloggingsadressen din er «[brukernavn]@egms.no».

Du må ikke forveksle påloggingsadressen med student-e-postadressen din. E-postadressen til studentkontoen din er «[brukernavn]@student.kristiania.no».

Brukernavn:

Brukernavnet ditt er unikt og følger denne formen:

[to første bokstaver av fornavn] + [to første bokstaver av etternavn] + [tresifret løpenummer]

Ola Nordmann vil derfor kunne få brukernavnet «olno005».

Studenter som begynte før høsten 2018 har beholdt sine gamle brukernavn. 

Feide

Feide er en felles påloggingstjeneste for mange systemer innen utdanning i Norge. Pålogging på Feide gjøres hos oss med skolekonto via Microsoft for aktive studenter, eller ID-porten (MinID/BankID/etc.) for tidligere studenter. Når du skal logge på Feide er det viktig at velger «Kristiania» som tilhørighet for at du skal få logget på.

Dersom du allerede er logget inn på Microsoft 365 fra Kristiania på en enhet vil Feide kunne logge på automatisk uten at du trenger å skrive brukernavn og passord på nytt.

Dersom du lurer på hvilke personopplysninger som er registrert i Feide-profilen din og hvor mange tjenester du har godkjent kan bruke Feide for å logge på kan du gå til http://innsyn.feide.no.

Passord:

Ved skolestart får du tilsendt passord på SMS. Dette kan og bør du endre til noe du velger selv på brukeradministrasjonssiden vår.

Husk at passord er privat, beskytter dine data og må aldri deles med andre. Ansatte ved Kristiania vil aldri be om å få passordet ditt opplyst over e-post, telefon eller lignende.

Hvis du mistenker at noen uvedkommende har fått tilgang til kontoen din bør du gå til brukeradministrasjonen og endre passord omgående. Du kan også kontakte IT‑brukerstøtte for assistanse.

Totrinnsbekreftelse

For ekstra sikkerhet for kontoen og dataene dine må du sette opp totrinnsbekreftelse på kontoen din første gang du logger deg på. Dette får du enkelt beskjed om underveis som tar deg til oppsettet med en gang.

Vi anbefaler å bruke appen Microsoft Authenticator til bekreftelsen slik at du kan få pushmelding på telefonen din ved pålogging.

Du kan også bruke andre bekreftelses-apper —som Google Authenticator— som kan vise vanlige, sekssifrede bekreftelseskoder.

I tillegg, og som backup, bør du legge til telefonnummer for å motta kode på SMS.