Bilde av Majken Henæs, Trine Meza og Sondre Nysether.
På Kristiania er det mange flinke studenter, og hvert år hylles de som har skilt seg ut litt ekstra. I 2022 stakk Majken Hænes og Sondre Nysether av med hver sin pris. Foto: Haakon Dueland

Noen studenter utmerker seg litt ekstra. De jobber hardt, engasjerer seg og oppnår toppkarakterer. Hvert år hyller Kristiania disse studentene gjennom en rekke kåringen, og da prisen for Årets bachelor- og masterstudent 2022 skulle deles ut, gikk Sondre Nysether og Majken Henæs helt til topps.

– Jeg visste at det hadde gått bra, men ikke at jeg var best. Det betyr mye, sa Sondre Nysether da rektor Trine J. Meza trappet opp på døra hans for å overbringe den gode nyheten. 

Da Sondre tok bachelorgraden i fysisk aktivitet og ernæring ved Kristiania, oppdaget han fort at den store interessen lå innen trening og prestasjon. Han valgte derfor å gå videre på en mastergrad i treningsvitenskap, noe som resulterte i toppkarakterer og tittelen Årets masterstudent.

Bilde av Majken Hænes og rektor Trine Meza
Majken ble kåret til Årets bachelorstudent og ble blant annet feiret av rektor Trine J. Meza. Foto: Haakon Dueland

– Jeg er veldig fornøyd med årene som masterstudent, selv om det har vært hektisk med tanke på at jeg både har jobb og barn. Studieinnholdet har vært kjempebra, og både foreleserne og medstudentene har bidratt til å motivere og inspirere meg til å gjøre en god jobb, forteller han.

Majken Henæs ble Årets bachelorstudent

Årets bachelorstudent ble Majken Henæs, som tok en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse. Heller ikke hun mistenkte noe da rektor plutselig stod foran henne for å overrekke prisen.

Jeg har stor bruk for det jeg lærte på Kristiania. Det går nesten ikke en dag uten at jeg bruker kunnskapen direkte i jobben.

Selv om sjokket var stort, er det ingen tvil om at Majken har jobbet hardt og målrettet under studietiden. Hun forteller at hun fulgte nøye med i forelesningene, at hun fikk et godt forhold til foreleserne, og at hun aldri var redd for å stille «dumme» spørsmål. 

– Jeg gikk heller ikke glipp av en eneste forelesning. Jeg så på det som en jobb jeg skulle møte opp til.

I dag er Majken markedssjef i IT-selskapet Ironstone, en drømmejobb hun kapret rett etter studiet.

– Jeg har stor bruk for det jeg lærte på Kristiania. Det går nesten ikke en dag uten at jeg bruker kunnskapen direkte i jobben.