Bilde av Sondre Nysether på Høyskolen Kristiania.
Med en master i treningsvitenskap får Sondre fordype seg i en rekke spennende fag, samtidig som jobbmulighetene blir flere. Foto: Haakon Dueland

Sondre har alltid elsket trening. Allerede før han begynte på bachelorgraden i fysisk aktivitet og ernæring, utdannet han seg til personlig trener og jobbet på flere ulike treningssentre. Da han ble sulten på mer, søkte han seg til Kristiania, og snart er 31-åringen ferdig med en mastergrad i treningsvitenskap.  

Bilde av Sondre Nysether på Høyskolen Kristiania.
Som master-student i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania får Sondre tilgang til fasiliteter i verdensklasse. Foto: Haakon Dueland

– Jeg valgte å ta en master både fordi jeg ønsket å fordype meg faglig, og fordi jeg ønsket å skape flere jobbmuligheter for meg selv, forteller han.

Sondre gikk imidlertid ikke direkte fra bachelor- til masterstudiene, men tok et oppholdt på tre år hvor han jobbet som personlig trener og som treningsinstruktør på Olympiatoppen.

– For min del var det veldig fint å få litt praktisk erfaring før jeg begynte på mastergraden. Dette gjorde meg ekstra klar og motivert for studiene.  

Jobben hos Olympiatoppen beholdte han under studiene, samtidig som han var vitenskapelig assistent ved Kristiania. Her jobbet han på et spennende forskningsprosjekt som sammenliknet brukeropplevelse og muskelaktivitet ved hjelp av nevrofysiologiske målinger.

– Studiene er fleksible, og det har derfor fungert fint å jobbe ved siden av. Arbeidsoppgavene har vært relevante og interessante, og har gitt meg et litt annet og viktig perspektiv på pensum, forteller han.

Blant landets beste forelesere

En mastergrad i treningsvitenskap gir studentene spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innen styrke, utholdenhet og motorikk. Man lærer om hvordan man må trene for å optimalisere prestasjonsevnen, og for Sondre har studiet vært midt i blinken.

– Det er en fin miks av teori og praksis, samt mye fokus på hvordan man kan benytte det man lærer i praksis, forteller han.

Flere av foreleserne kjente han til fra før av, og det var mye på grunn av dem at han søkte seg inn på studiet. 

– Da jeg så hvem foreleserne var, visste jeg at det kom til å bli veldig bra. De er blant de beste i landet på sitt felt og har lang erfaring med både forskning og beste praksis. I tillegg er de flinke til å følge opp studentene.  

Studenter som jobber i anatomisk læringssenter. De har på seg hvite frakker.

Helsefasiliteter i verdensklasse

Som student ved Høyskolen Kristiania får du utstyret og fasilitetene du trenger for en spennende og innholdsrik studietid.

Allerede kapret to ulike jobber  

Etter snart to år som masterstudent, går studietiden mot slutten. Nå skriver Sondre masteroppgave om sammenhengen mellom endringer over tid i kraft, hastighet, kroppsvekt og hopphøyde, og det hele gjør han i samarbeid med Olympiatoppen.

Planen videre er også lagt, og Sondre har allerede slått kloa i to jobber: den ene som fysisk trener og testansvarlig ved Idrettens helsesenter, den andre i et vikariat i styrkeavdelingen hos Olympiatoppen. Med en mastergrad i treningsvitenskap føler han seg godt forberedt på arbeidslivet.

– I løpet av studiet har det vært mye fokus på at man skal kunne bruke det man lærer i praksis. Det er kanskje noe av det beste med denne masteren, sier han.

Sondre føler seg heldig som har fått studere noe han virkelig brenner for og anbefaler alle fremtidige studenter å finne et studium man interesserer seg litt ekstra for – da blir det hele langt morsommere.

– Og så er det lurt å jobbe jevnt gjennom hele året. Les nøye gjennom emnebeskrivelsen til de ulike fagene og ha et oversiktlig system over forelesninger, pensum og fagartikler, tipser han.