Foto av David Coates
- David Coates har et utstrakt samarbeid med næringslivet og alltid på let etter bedrifter hvor han kan hente inspirasjon og samarbeid, sier Ungt Entreprenørskap i sin begrunnelse når de kårer Coates til Årets entreprenørskapslærer i Vestland.Foto: Kristiania/Jonatan Quintero

David Coates er et kjent ansikt i gründerkretsene på Vestlandet. Han er dypt engasjert i unge entreprenører, og har et stort nettverk i næringslivet som han gjerne spiller på til studentenes beste.

Coates er studieprogramleder for Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling som tilbys i Oslo og Bergen. Siden 2017 har han jobbet med 37 studentbedrifter, og strekker seg langt for å bistå studentene.

– Viktig for Kristiania

– Vi som arbeider med studentbedrifter i Vestland syntes det er spennende og inspirerende å jobbe med David. Han er flink til å ta initiativ og utfordre oss i Ungt Entreprenørskap på mange plan. Dette gir oss både innsikt og engasjement til å arbeide med Studentbedrift. Han tar også initiativ til å arbeide på tvers av utdanningsinstitusjonene uten at dette blir konkurranse, sier Gry Sæterdal, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestland.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Ungt Entreprenørskap Vestland i en årrekke. Utmerkelsen er viktig for Kristiania som utdanningssted. Arbeidet med studentbedrift er et bevis for at metodene til Ungt Entreprenørskap fungerer. Den er skikkelig motiverende å motta en slik pris, sier Coates.

– Skaper trygt læringsmiljø

– Metoder som Design Thinking og Disruptiv Innovasjon og Blue Ocean Strategi er viktig når David underviser sine studenter i sin undervisningspraksis, noe som fører til at studentene blir betre rustet til å drive sine studentbedrifter på en god og helhetlig måte. Han legger alltid til rette for at studentene skal få benytte seg av tilbud fra Ungt Entreprenørskap, eller andre tilbud som måtte komme skolens eller studentbedriftenes vei, sier Gry Sæterdal.

I sin begrunnelse skryter Ungt Entreprenørskap av Coates' evne til å å skape et trygt læringsmiljø for sine studenter:

«Entreprenørskapslæreren skaper et trygt miljø med mye takhøyde for studentene sine. Han arbeider med psykisk trygghet der feiling og prøving er helt sentralt. Han er opptatt av å få generere så mange som mulige ideer ut ifra forskjellige perspektiver og jobber for å definere den riktig «jobb som må gjøres» for kunden. Empati og forståelse for brukeren står sentralt og han oppfordrer alle til å gå ut, observere, snakke med og lytte til brukere i det miljø de trenger løsninger. David benytter bruker en rekke teknikker alt fra brainwriting til storyboards, historiefortellinger, «Hva hvis» og «Lego»-teknikken av å bygge på hverandres ideer. Kommunikasjon står sentral sammen med lek og nysgjerrighet.»

Hele Kristiania og Campus Bergen gratulerer David Coates med prisen!

BA innovasjon + ambassadører

 • Studenter i gate.

  Vil du studere innovasjon og forretningsutvikling?

  Dette er studiet for deg som vil se idéer realisert. Med en bachelor i innovasjon og forretningsutvikling får du kunnskapen du trenger for å skape morgendagens løsninger, tjenester og produkter.
  Les mer om studiet her!
 • Lurer du på noe?

  Våre studentambassadører kan alt om søknadsprosesser, opptakskrav og studentlivet ved Kristiania.
  Spør en student!