Fasadebilde av et av Høyskolen Kristianias undervisningsbygg
Kristiania-prisene er en tradisjon for å gi en påskjønnelse som stimulerer og gir inspirasjon til de dyktige prismottakerne. Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Kristiania-prisene er en tradisjon for å gi en påskjønnelse som stimulerer og gir inspirasjon til de dyktige prismottakerne. Kategoriene er som følger:

  • Årets underviser
  • Forskningskommunikasjon og bedre arbeidsliv
  • Kunstnerisk forskning
  • Forskning 
  • Fagskolelærer

I år er det flere faglige som har utmerket seg. En av forskerne har mottatt millioner i forskerstipend fra Norges forskningsråd, og en annen professor har internasjonale undervisningserfaringer fra flere land både i og utenfor Europa. Bli bedre kjent med årets vinnere!

Årets underviser - Høyskolelektor Nora Thorsteinsen Toft

Portrettfoto av vinneren høyskolelektor Nora Thorsteinsen Toft
Blant mange hyggelige tilbakemeldinger fra studenter kan det fremheves at studentene synes Nora Thorsteinsen Toft gjør en fantastisk jobb for å motivere og engasjere studentene.Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Thorsteinsen Toft er levende opptatt av å dyrke studentenes læringsmiljø- og utbytte i alt hun gjør. Hun har utviklet emner i det nye studieprogrammet Bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse. Programmet er nå et av høyskolens mest populære, og ble i tillegg kåret som et av de fem øverste programmene i Norge med tanke på studenttilfredshet. 

Høyskolelektoren er dyktig på å hente inn arbeidslivet i undervisningen for at studentene skal kunne jobbe med reelle problemstillinger. I høst fikk hun faktisk byrådsleder Raymond Johansen til å komme og holde en gjesteforelesning for studentene sine.

Thorsteinsen Toft jobber tydelig med å etablere gode og trygge læringsmiljø i klassene, hun utvikler studentaktive læringsprosesser, og lykkes i å engasjere studentenes til å ta ansvar for egen læring. Studentene melder at de setter pris på høyskolelektorens engasjement, som smitter over på dem. Dette gjør forelesningene lærerike, men også morsomme og lettere i tillegg.

Kristianiaprisen for forskningskommunikasjon og bedre arbeidsliv - Professor Espen Tønnessen

Portrettfoto av professor  Espen Tønnessen tatt i treningsstudio
Professor Espen Tønnessen er an aktiv samfunnsdebattant, og inspirerer andre til å dele kunnskap med arbeidsliv og samfunn.Foto: Høyskolen Kristiania

Forskningen på toppidrett har resultert i utvikling og kommersialisering av web-baserte treningsdagbøker. Aktiv forskningskommunikasjon har også resultert i bedrifter som ønsker å samarbeide om forskning og utvikling. Forskningen som Tønnessen har gjort sammen med kolleger, har sannsynligvis bidratt til at utholdenhetstreningen i norsk toppidrett er blitt mer kunnskapsbasert med vektlegging av faktorer som har stor betydning for utøvernes prestasjonsutvikling.

Tønnessen er genuint opptatt av å gjøre formidling til en viktig del av sitt virke. Han viser en forbilledlig evne til å koble forskning til aktuelle hendelser i samfunnet. Dette har gitt prisvinneren en synlighet som gjør ham til en ettertraktet ekspertkilde i mediene.

Kristianiaprisen for kunstnerisk forskning - Professor Kari Hoaas

Portrettfoto av Professor Kari Hoaas  som smiler til kamera
Hoaas har hatt flere prosjektsamarbeid med internasjonale partnere.Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Professoren har skapt rundt femti koreografiske verk, inkludert helaftener, stedspesifikke- og bestillingsverk for institusjoner og utdanninger. Med Kari Hoaas Productions, har hun turnert i tjue land, mottatt flere priser og regelmessig støtte fra Kulturrådet.

I 2021 har Hoaas utmerket seg med kunstneriske produksjoner som HEAT #5 på CVenues (Edinburgh), mellomrom på CODA (Oslo) og Shadowland - the distant episodes #11 LOSS (Oslo). Hoaas bruker den kunstneriske produksjonen aktivt som grunnlag for refleksjon om dans og koreografi, noe Kristiania ble kjent med under hennes professortiltredelsesforelesning. Hun ble gitt opprykk til professor i 2021.

Kristianiaprisen for forskning - Professor Robert Froud

Portrettbilde av professor Robert Froud  som står foran en grå  murvegg
Froud bidrar mye i utviklingen av forskningsaktiviteten ved høyskolen.Foto: Høyskolen Kristiania

Professorens forskning er av sjeldent høy samfunnsnytte: Hans hovedprosjekt ReISE benytter seg av intervensjoner for å hjelpe mennesker med kroniske smerter å komme tilbake i arbeid. Han er også aktiv i implementeringen av kunstig intelligens (AI) i sin helsetjenesteforskning. Frouds forskning har med andre ord et stort potensial for å generere kunnskap som kan tas i bruk av mange. 

Professoren er en anerkjent forsker innen sitt fag, og fikk tildelt 11.8 millioner kroner i forskerstipend fra Norges forskningsråd. Dette er den største innhentingen av eksterne forskningsmidler på School of Health Sciences noensinne.

Årets fagskolelærer - Fagansvarlig Chris Harrison

Avdeling for musikk, medier og kommunikasjon

Chris Harrison ser på kamera mens han er fotografert utendørs i skogen
Prisen Harrison har vunnet deles ut til undervisere som blant annet utmerker seg i sin inkludering av studenter.Foto: Privat

Harrison er en god kollega som bryr seg om de rundt seg. Han har en unik evne til å se alle studentene og er opptatt av å få de igjennom studiet. Harrison svarer alltid ja, er positiv, løsningsorientert og bidrar der det er behov. Han er svært opptatt av bransjenærhet sørger ofte for å få inn relevante gjesteforelesere fra bransjen i undervingen sin.

En av studentene som nominerte Harrison beskriver han slik:

«Alt i alt er han en god representant på hvordan ikke bare en lærer hos Kristiania bør være, men også hvordan en lærer i skolesystemet generelt bør være - og dere skal være stolt av å ha han på laget deres».

En student holder ett handlenett med Kristiania-logo over skulderen

Nysgjerrig på hvem som vant i fjor?

En av prisvinnerne er Oscar-nominert, mens en annen har fremmet internasjonalt samarbeid gjennom arbeid med utvekslingsavtaler.
Les om fjorårets vinnere her