Mann i dressjakke lener seg mot et rekkverk og ser inn i kamera.
– I henhold til alle internasjonale mål så er jo Kristiania et universitet. Vi driver med sterk forskning, har stor bredde og god størrelse på institusjonen, er aktive, har internasjonale prosjekter og to doktorgradsprogrammer, sier kommende prorektor Morten Irgens. Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

– Han har svært bred og relevant erfaring, har vært med to ganger på en universitetsreise og er veldig sterk både innen forskning, innovasjon og internasjonalisering. Vi har fått til mye de siste årene og han er riktig person til å få oss videre på reisen, sier Meza.  

Jeg har vært prorektor for forskning to ganger før og forskningsdirektør én gang før.

Da Irgens kom til Kristiania i august 2019 var det fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet. Han ser på det kommende rollebyttet internt som veldig enkelt.  

– Jeg har vært prorektor for forskning to ganger før og forskningsdirektør én gang før. Og her på Kristiania har jeg som dekan og utviklingsdirektør vært medlem i ledergruppen og hatt ansvaret for universitetsprosjektet.    

Når det kommer til den rollen han skal inn, så tenker Irgens at enten man sitter som dekan, prorektor eller rektor – i ledelsen i Kristiania eller i en hvilken som helst institusjon – så deler man ansvaret om å utvikle hele institusjonen. Det gjelder for hele bredden. 

Når du har kommet inn og jobbet en stund i en ledelsesrolle så er du godt rustet til å ta andre typer lederroller i samme institusjon.

– Og så har du et spesifikt dybdeansvar for noe du er blitt gitt et spesielt ansvar for. I mitt tilfelle var det å ta vare på og bygge ut School of Economics, Innovation, and Technology, men det er jo ingen av dekanene eller prorektorene som ikke har et helhetsblikk på institusjonen. Når du har kommet inn og jobbet en stund i en ledelsesrolle så er du godt rustet til å ta andre typer lederroller i samme institusjon, sier Irgens.   

Kvinne og mann smiler og lenger seg mot rekkverket bak.
I desember 2021 var prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, Trine Johansen Meza, og utviklingsdirektør Morten Irgens begge glade for gode tilbakemeldinger da NOKUT akkrediterte to doktorgradsprogram. Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Meza har vært på jakt etter fremoverlente ledere til sitt rektorat. Hun ville i tillegg at teamet på fire samlet skulle speile Kristianias fire schools gjennom sin fagkompetanse:  

Irgens gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver over sommeren, og kjenner seg svært trygg fordi han skal overta det han omtaler som så gode fakulteter og gode ledere av disse. 

Jeg tror det er viktig at Kristiania er med på å påvirke utviklingen av UH-sektoren gjennom å være annerledes og vise andre veier.

– Kristiania er en kraft og en idé som er viktig for Norge. Det er en institusjon som er meget dyktig og som spiller en rolle for utviklingen av universitets- og høyskolesektoren i Norge – og skal spille en sterkere rolle. Jeg tror det er viktig at Kristiania er med på å påvirke utviklingen av UH-sektoren gjennom å være annerledes og vise andre veier. Det er det bare fordeler med. 

– Mastersyken i Norge er en mangelsykdom

Utviklingsdirektør Morten Irgens stikker seg fram. Gang etter gang. Nå kan han ikke komme på én eneste grunn for hvorfor ikke  Høyskolen Kristiania  skal bli et universitet.
Les mer