Bilde Anne Helene Søreng.
Anne Helene Søreng er godt i gang med HR-studiene ved Høyskolen Kristiania og stortrives, både faglig og sosialt. Foto: Haakon Dueland
Bildet av Anne Helene Søreng
– Noen ganger kan det være enkeltmennesker som trenger hjelp, andre ganger må vi se på hele organisasjonen og kartlegge svakheter, forteller Anne Helene. Foto: Haakon Dueland

– En god HR-rådgiver får frem de beste menneskelige ressursene i en bedrift eller organisasjon. Da må man vite hva som får folk til å trives på jobb, og hva som gjør at de har lyst til å bli værende i bedriften, forteller Anne Helene.  

Hun er i gang med en bachelorgrad i HR, organisasjonspsykologi og ledelse, som tilbys i både Oslo og Bergen. Hun forteller at studiehverdagen er veldig spennende, med fag innen psykologi, arbeidsmiljø og rekruttering. Utdanningen gir et solid innblikk i hva som skal til for å skape velfungerende virksomheter, og hvordan vi mennesker formes av arbeidsmiljøet og kollegene våre. 

HR-studenten Kaja fotografert ute i en park i Oslo

Får betalt for å finne den perfekte matchen

Når du elsker å bli kjent med mennesker, hvorfor ikke gjøre karriere av det?

Les hele saken her!

En svært viktig jobb 

Når en bedrift eller organisasjon når en viss størrelse og et visst antall mennesker, øker risikoen for interne konflikter. I slike tilfeller må en HR-rådgiver inn å megle, enten mellom medarbeidere og ledere, eller på kryss og tvers av avdelinger.

Noen ganger kan det være enkeltmennesker som trenger hjelp, andre ganger må vi se på hele organisasjonen og kartlegge svakheter, forteller Anne Helene.

HR-rådgiverens rolle er med andre ord helt avgjørende for at virksomheter skal fungere best mulig, og med en bachelorgrad i HR blir man en viktig del av dette arbeidet. Ved Kristiania kan du velge mellom flere studier innen HR, blant annet i kombinasjon med personalledelse, digitalisering og hotelldrift, både på bachelor- og masternivå.  

Et praktisk studium

Som HR-student ved Kristiania jobber man mye praktisk, blant annet med oppgaver og caser fra reelle oppdragsgivere. Foreleserne har ofte lang erfaring fra bransjen og bruker den flittig i undervisningen. Dette gjør at studentene stiller ekstra godt forberedt på livet etter studiene.

Alle HR-studenter har også anledning til å ta praksis i en bedrift eller organisasjon i løpet av studietiden. Tidligere studenter har blant annet hatt praksisplass i Deloitte, Leger uten grenser, NRK og Storebrand. Dette er en unik mulighet til å sanke relevant erfaring, samtidig som man får testet arbeidslivet og knyttet viktige kontakter.

Vil du også studere HR?

Ved Kristiania kan du velge mellom flere ulike HR-studier, både på bachelor- og masternivå.
Se hele oversikten her!