Tre studenter avbildet foran Høyskolen Kristiania i Bergen.
Praksisperioden er en vinn-vinn-mulighet, hvor studentene får arbeidserfaring og bedriftene ny og oppdatert kunnskap. Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

Høyskolen Kristiania har alltid vært opptatt av å tilby bransjenære studier. Med reelle oppgaver fra arbeidslivet og forelesere med relevant erfaring er studentene godt forberedt når de skal ut i praksis.

– Praksisstudenter er allerede halvveis gjennom utdanningen og kan bidra med mye ny og verdifull kunnskap ute i bedriftene, sier Vidar Daatland, seniorrådgiver ved Høyskolen Kristiania Bergen.

Slik fungerer HR-studentenes praksis:

  • Studentene kan jobbe med alt knyttet til ansattmiljø og rekruttering.
  • Praksisperioden varer i ni uker, fra 01. mars 2022.
  • Praksis er en del av studiet, og bedriftene utbetaler ikke lønn.
  • Bedriftene får en kontaktperson ved Kristiania som tilrettelegger og hjelper.
Foto av mann som smiler.
Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Arvid Quintero

Daatland står på dagen lang med å hjelpe studenter ut i praksis og tar seg av alt fra planlegging og tilrettelegging av arbeidsoppgaver, til forløpende oppfølging. Han ser at løsningen er verdifull, både for studenten og bedriftene.

– Studentene er ofte ivrige og nysgjerrig og har nok kompetanse til å bidra med ting som rekruttering, onboarding, kartlegging av arbeidsmiljø og vurdering av tiltak. Bedriftene forteller oss at studentene setter seg raskt inn i arbeidsoppgaver, og at de er til stor hjelp i en hektisk hverdag.

Så stor suksess var Simrans praksis at Sjøforsvaret ville ha flere praksisstudenter!

Sjøforsvaret vil ha flere praksisstudenter

For studentene er praksisperioden en unik mulighet til å få en fot inn i arbeidslivet. De får reell erfaring, samtidig som de får knyttet kontakter og vist frem hva de kan. Mange bedrifter lar seg imponere, og stadig vekk ender praksisperiodene med tilbud om sommerjobber eller fast stillinger.

Tidligere HR-student Simran Kaus opplevde akkurat dette. Våren 2020 fikk hun praksisplass i HR-avdelingen i Sjøforsvaret – en givende og lærerik opplevelse, både for studenten og bedriften. Allerede før praksisperioden var over, hadde hun landet sommerjobb i samme organisasjon.   

– Det å ha en ivrig student i bedriften, som stiller spørsmål og som har et sterkt ønske om å forstå ulike arbeidsprosesser, utfordrer oss til å tenke igjennom hvorfor vi gjør som vi gjør – og det er enormt læringsrikt, forteller Fritjof Karlstad i Sjøforsvaret.

Equinor: – Praktikantene gir oss faglig påfyll!

Mina Aase, ledende ingeniør i enhet for innovasjon i Equinor, har også positive erfaringer med praksisordningen. Hun har tatt imot og fulgt opp flere praktikanter fra Høyskolen Kristiania og i forbindelse med prakisgjennomføring i 2021 fortalte hun at studentene fungerer som vanlige ansatte og leverer på absolutt alle områder:

– Praksisstudenter er viktige! De kommer inn og gir oss faglig påfyll og har spennende refleksjoner rundt det vi jobber med, sa hun.

Aase anbefalte alle bedrifter å åpne dørene for praksisstudenter og beskriver det som en unik vinn-vinn-løsning for begge parter.

Har du plass til én eller flere praktikanter våren 2022?

Flere av våre dyktige studenter leter fortsatt etter praksisplass og vil gjerne høre fra deg!