Tre kvinnelige modeller poserer i antrekk designet av Airra Marie S. Thon, til ESMOD Oslos Avgangsvisning 2021.
Avgangsvisningen er et av årets store høydepunkter ved ESMOD Oslo. Studentene legger ned mye tid og arbeid i kolleksjonene, som kan komme til å definere deres fremtid som motedesignere. Kolleksjon av: Airra Marie S. Thon.
Tre modeller poserer i antrekk designet av Rikke Karlsen, til ESMOD Oslos avgangsvisning 2021.
Studentenes personlighet og identitet kommer til uttrykk i avgangskolleksjonene, som de arbeider med store deler av siste studieår. De kan fordype seg i et valgfritt tema og markedssegment innen dame-, herre- eller barneklær.

Avgangsvisningen 2021 er den 32 i rekken og består av totalt 13 kolleksjoner, designet av avgangsstudentene på Motedesigner og modellør. Elinor Johanne Hess, avdelingsleder ved ESMOD Oslo, beskriver årets kolleksjoner som unike både i stil og uttrykk.

Se listen over prisvinnerne nederst i saken!

– Det er spennende å se hvordan hver student leverer sterke kolleksjoner med helt egne uttrykk, DNA og signatur. Det gjenspeiler trendbildet godt, der individualisme og særpreg står i fokus, forklarer Hess.

Høster skryt fra bransjen

Som en del av eksamineringen presenteres kolleksjonene for en ekstern bransjejury, samt en representant fra ESMOD Paris, som skal vurdere om studentene har levert på et nivå som gjør at de kan oppnå det prestisjetunge ESMOD-diplomet – som er anerkjent i den internasjonale motebransjen. Hess kan melde om svært gode tilbakemeldinger på årets kolleksjoner.

– Vi gleder oss over tilbakemeldinger om et jevnt høyt nivå i år. Vi er utrolig imponert av studentene våre, som har stått løpet ut gjennom et litt annerledes studieår preget av korona. De har alle levert bunnsolide kolleksjoner, som de kan være stolte av. Det er bare å ta hatten av og gratulere!

Motefagskolen ESMOD Oslo har utdannet designere og modellører siden 1990, og utdanningen er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Ifølge Hess er bruken av bransjejuryen et viktig ledd i å opprettholde kvalitetsstempelet som ESMOD Oslo har i motebransjen.

– Det er viktig for oss å få bransjens vurdering av nivået til studentene. De trenes og forberedes til å kunne gå rett ut i jobb. Dette trenger vi å måle og få bekreftet, noe vi gjør gjennom å invitere en bransjejury som sensorer.

ESMOD International karaktersetter også hver kolleksjon, som er viktig for å sikre at ESMOD Oslo holder et høyt internasjonalt nivå.

–  I år fikk vi løftede hender til applaus på skjermen fra Paris, forteller en stolt avdelingsleder.

Sjekk ut ESMOD Oslos Avgangsvisning 2021 her!

Gullnålen til Ella Petronella

I tillegg til å vurdere og karaktersette hver enkelt kolleksjon, deler juryen også ut priser for de beste arbeidene i ulike kategorier. Gullnålen er en av de gjeveste prisene. Dette er ESMOD-systemets høyeste utmerkelse, og kan bare gis av ESMOD International.

Prisen deles ut til en student som har tatt et ekstra ansvar for medstudenter, vært pliktoppfyllende, positiv og levert til et høyt faglig nivå. I tillegg skal vinneren være en man kan tenke seg å ha som kollega i bransjen. I år var det Ella Petronella G. Thorstad som trakk det lengste strået og stakk av med Gullnålen. Hun vant også prisen for beste konsept.

Jurypriser 2021:

  • Gullnålen: Ella Petronella G. Thorstad
  • Beste konsept: Ella Petronella G. Thorstad
  • Beste design: Birgitte Bossart
  • Beste modellisme: Anna-Sofie Solberg
  • Juryens pris: Julie Marie Tollefsen
  • Bærekraftspris: Birgitte Bossart

Content card