Foto av mann som ser inn i kamera
Espen anbefaler osteopatistudiet til alle som er interessert i kroppen og glad i å jobbe med- og hjelpe mennesker.

Espen går siste året på Bachelor i osteopati på Høyskolen Kristiania og er fra før av utdannet personlig trener og massasjeterapautUnder studieløpet har Espen startet en egen bedriftStabil Helse tilbyr personlig trening og behandling av muskel- og skjelettplager, og består av han og tre andre kollegaer

– Oppstart av bedrift parallelt med studieløpet har vært morsomt, krevende og lærerikt! Heldigvis er både jobb og studie innen helse, noe som i stor grad lar seg kombinere, forklarer Espen.

Foto av kvinne som gjr ostiopati

Bachelor i Osteopati

Vi tilbyr deg landets eneste høyskoleutdanning innen osteopati.

Europeisk helsesamarbeid

Foto av osteopat og klient
Espen synes osteopati er et utfordrende og veldig givende fag

EU-stipendet Espen og bedriften hans har mottatt er under prosjekt DIGI-B-CUBE og finansiert av EU-kommisjonens forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020Prosjektet, som er koordinert og effektivt veiledet av Oslo Cancer Cluster, skal fordre samarbeid mellom europeiske bedrifter, ved å kombinere helse med informasjonsteknologi.

Espen forteller at det var mange bedrifter over hele Europa som konkurrerte om stipendet. Da det ble oppfordret til internasjonalt samarbeid, kombinerte Stabil Helse sin ekspertise med to selskap fra Sverige og Hellas. Etter en omfattende søknadsprosess, hvor de konkurrerte med 470 bedrifter, kunne helse- og teknologigjengen til slutt juble for seier og tildelt stipend!

– Denne faglige tyngden har sikret at jeg kan diskutere med europeisk helsepersonell på en effektiv måte.

App gir bedre oppfølging og kommunikasjon

Espens prosjekt er utvikling av en ny helse-app med et tilhørende nettsystem.

Foto av to men og en kvinne som ser på en PC
Stabil Helse samarbeider blant annet med IT-selskapet Vidavo fra Hellas.

Flere studier argumenterer for at trening og manuell behandling har en positiv helseeffekt for ulike pasientgrupper. Til tross for dette er disse behandlingsformene lite inkluderte i forskjellige offisielle behandlingsløp i Europa. Hensikten med appen er å integrere manuell behandling og trening for disse pasientgruppene.

– Vi retter oss mot individer med kreft, benskjørhet og hjerte- og karsykdommer. Systemet skal bedre oppfølgingen og kommunikasjonen mellom pasient, sertifisert terapeut og helsevesen. Kompleks helseinformasjon vil bli fremstilt på en enkel måte via kreative grafer og figurer, utdyper Espen.

– Oppstart av bedrift parallelt med studieløpet har vært morsomt, krevende og lærerikt!

Den siste fasen av EU-prosjektet gir videre stipend for produksjon og markedsføring. I mars fikk Espen og samarbeidspartnerne hans beskjed om at de er sikret også dette neste stipendet.

– Med det ekstra stipendet kan vi virkelig nå ut til mange med prosjektet vårt, sier han begeistret.

Grundig forberedelse til arbeidslivet

Espen forklarer at osteopatiutdanningen hos Høyskolen Kristiania gir en dyp forståelse av fysiologi og anatomi. Under hans praksisperiode på Studentklinikken fikk han viktig klinisk erfaring og grundig forberedelse til arbeidslivet.

Foto av kvinne som er med klient på studentklinikk

Visste du at Kristiania har en egen studentklinikk?

– Denne faglige tyngden har sikret at jeg kan diskutere med europeisk helsepersonell på en effektiv måte. Samtidig var denne kunnskapen gull verdt under søknadsprosessen til stipendet, forklarer osteopatistudenten.

Foto av to personer med smittervernsutstyr på
Prosjektet har gjennomført en teststudie i samarbeid med seksjon for celleterapi ved Oslo Universitetssykehus.

 

Det beste med Høyskolen Kristiania

– Studiehverdagen er aldri kjedelig eller ensformig, ettersom pensum er så variert – både praktisk og teoretisk.

Espen forteller at det beste med å studere på Høyskolen Kristiania er alle de hyggelige medstudentene og lærerne med samme lidenskap. Han liker godt kombinasjonen av det teoretiske og praktiske.  

– Osteopati er et unikt fag i den forstand at du skal ha styring på de praktiske teknikkene, men samtidig besitte store mengder fysiologisk og anatomisk teori. Dette er utfordrende, men samtidig veldig givende, sier Espen.  

Han forteller at Stabil Helse fremover vil måtte tilpasse seg pandemien fortløpende. Han forteller at han gleder seg til å utvikle nye konsepter for firmaet sitt i årene som kommer.

Horizon2020.jpg
Foto av tre mannlige og tre kvinnelige veiledere.

Bestill studieveiledning

Er du usikker på hva du vil studere? Ta en prat med våre studieveiledere her!
Les mer