Osteopat behandler pasient.

Praktisk erfaring utgjør en viktig del av enhver helsefagutdanning. Derfor har vi en egen klinikk på høyskolen hvor helsestudentene får anvendt sin teoretiske kunnskap, samtidig som de hjelper andre.

Foto av Jo Andreas Gundersen, som er osteopat og har ansvar for Studentklinikken.
Osteopat Jo Andreas Gundersen har ansvar for høyskolens studentklinikk. Han forteller at studentene som jobber i klinikken får viktig erfaring under god veiledning.Foto: Haakon Dueland

Jo Andreas Gundersen er høyskolelærer ved School of Health Sciences. Han er selv utdannet osteopat og har ansvar for høyskolens studentklinikk, som ligger sentralt til i Prinsens gate i Oslo. Han forteller at studentene gjennom arbeidet i klinikken får mulighet til å anvende kunnskapen de lærer på studiet, med god veiledning underveis.

Studentene syns det er svært lærerikt å få mulighet til å bruke kunnskapen sin allerede under utdanningen.

– Studentene syns det er svært lærerikt å få mulighet til å bruke kunnskapen sin allerede under utdanningen, og ikke minst å få muligheten til å hjelpe mennesker med de plagene som de oppsøker oss med.

Behandler ulike typer smerter

Studentklinikken tilbyr osteopatibehandling. Dette er behandlingsformer som er mye brukt ved smerter i muskel- og skjelettsystemet. Jo Andreas Gundersen forteller at pasientene som oppsøker klinikken har forskjellige typer plager og smerter.

– Pasienter oppsøker klinikken med alt fra hodepine, nakke- og skuldersmerter og korsryggsmerter, til belastningslidelser i albue, knær og føtter – bare for å nevne noe, sier han.

Får kjenne på livet som osteopat

En av dem som får mye ut av å jobbe på Studentklinikken er Stine Marie Enger Larsen. Hun har en bachelorgrad i osteopati fra Kristiania og tar for tiden videreutdanning i osteopati.

Det er først og fremst praktiske terapeuter vi skal bli, så det er derfor meget viktig med arbeidserfaring.

– Det beste med å jobbe på studentklinikken er at jeg får kjenne på livet som osteopat, møte og hjelpe nye mennesker, i tillegg til å få teste kunnskapen min ukentlig. Selv om det er i en læringssituasjon møter man reelle caser. Det gjør at jeg må være skjerpet og profesjonell for å hjelpe pasienten best mulig ut fra mitt nåværende kunnskapsnivå. Samtidig får vi god veiledning fra klinikkveiledere som sitter på mye kunnskap og erfaring, sier hun.

Hun jobber fast én dag i uken, og har åtte uker hvor hun jobber to ganger i uken.

– For min del lærer jeg best gjennom det praktiske arbeidet vi gjør. Det teoretiske er viktig og vi skal vite hvorfor vi utøver det praktiske slik vi gjør, men det er først og fremst praktiske terapeuter vi skal bli, så det er derfor meget viktig med arbeidserfaring.

Pasient får behandling på Høyskolen Kristianias studentklinikk.
Viktig arbeidserfaring: – For min del lærer jeg best gjennom det praktiske arbeidet vi gjør, forteller Stine Marie Enger Larsen. Foto: Haakon Dueland

Når hun er ferdig utdannet håper hun å få være med på å skape en arbeidsplass hvor alle deler av sin erfaring og kunnskap, slik at hun får utfordret og utviklet seg som terapeut.

– Jeg håper at jobben som osteopat vil gi meg en bred erfaring med ulike mennesker og caser. Så kan jeg eventuelt ved en senere anledning vurdere om jeg skal spesialisere meg innenfor en pasientgruppe eller et tema, forteller hun.

Hvem kan benytte seg av tilbudet ved Studentklinikken?

– Vi behandler et svært bredt spekter av mennesker på Studentklinikken. Behandlingstilbudet kan benyttes av alle over 18 år. Til oss kommer gjerne studenter, pensjonister, gravide, postoperative pasienter og vanlige arbeidstakere, forteller Jo Andreas Gundersen.

Hvordan går en frem for å bestille time?

For å bestille time kan du ta kontakt med klinikken på telefon: 971 17 690 eller via mail: studentklinikken@kristiania.no

– Det er også mulig å ta kontakt via vår Facebookside eller Instagramkonto. Her er det noe lengre svartid, så vi anbefaler at du tar kontakt direkte med resepsjonen. Du trenger ikke henvisning fra lege.

Klinikken har åpent:

Mandag: 08.30-18.30

Tirsdag: 08.30-18.30

Onsdag: 08.00-15.30

Torsdag: 13.30-18.30

Fredag: 8.00-15.30

Foto av osteopatistudent som behandler pasient.

Har du smerter eller plager?

Studentklinikken tilbyr osteopati- og akupunkturbehandling. Dette er behandlingsformer som er mye brukt ved smerter i muskel- og skjelettsystemet.
Les mer om Studentklinikken og bestill time her