Ingrid Fastvold Johanessen og Vahlere sitter i en trapp. Ingrid har blondt hår i en hestehale og en grå hettegenser. Vahlere har mørkt utslått hår, hvit t-skjorte og blå øyenskygge.
Ferdig med studiene, men sulten på mer kunnskap? På Kristiania finnes det et hav av muligheter for deg som vil ta steget videre, og bygge på graden din.

Mange av våre studenter ser verdien av å bygge på utdanningen sin, enten for å få flere ben å stå på i arbeidslivet eller for å spisse sin kompetanse innen et spesifikt fagområde. Noen har allerede en grad fra en annen utdanningsinstitusjon når de starter hos oss, mens andre velger å studere flere ganger på Kristiania.   

Vi tilbyr et bredt spekter av studieprogram som varierer i både nivå og lengde. Du kan blant annet ta steget videre fra fagskole- til høyskolestudier, eller ta et kortere fagskolestudium etter bachelor- eller mastergrad. Mulighetene er mange, og lar deg skreddersy din egen utdanning.

Under gir vi deg en liten oversikt over vårt utdanningsunivers.

Fra fagskolestudier til bachelor

Etter en toårig fagskolegrad skal du ha både de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som trengs for å gå rett ut i jobb. Noen velger likevel å søke seg videre til en bachelorgrad, enten fordi de ønsker mer inngående fordypning og teoretisk kunnskap i faget, eller rett og slett fordi de har fått smaken på å studere! Ønsker du en bredere kompetanse, er det også mulig å søke seg videre til et bachelorstudium innen et helt annet fagområde.

Dersom du vurderer å søke deg videre til en bachelorgrad ved Kristiania, anbefaler vi deg å ta kontakt med våre studieveiledere eller med Karrieresenteret. De kan veilede deg på hvilken bachelorgrader som kan være aktuelle for deg. Studieveilederne kan også gi deg nyttig informasjon om hvordan du går frem for å søke. 

Søke innpass: I noen tilfeller er det mulig å søke innpass for deler av fagskoleutdanningen du har tatt. Hvilke emner og hvor stor andel av din tidligere utdanningen du eventuelt kan få godskrevet, varierer mellom de ulike bachelorprogrammene.  

Les mer om hvordan du går frem for å søke innpass her.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Fra bachelor til master

Med en mastergrad blir du ekspert i faget ditt! Bachelorgraden gir deg grunnlaget, og masteren gir deg dybden. Som mastergradsstudent på Kristiania vil du møte profesjonelle forelesere og veiledere som vil utfordre deg til å oppnå ditt fulle potensial. Det er også færre studenter per studium sammenlignet med andre utdanningsinstitusjoner. Dette legger til rette for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

ung blond kvinne som sitter å skriver på en bærbar PC

Hvilke mastere kan du ta etter hvilken bachelor?

Høyskolen Kristiania tilbyr flere masterutdanninger.

Se hvilke mastergrader du kan ta her!

Stadig flere arbeidsgivere etterspør kandidater med mastergrad. Spesielt i de større selskapene med ettertraktede trainee-programmer og i offentlig sektor – så er det dit du ønsker deg kan det være lurt å undersøke mulighetene for å bygge på graden med en master. 

Etter en bachelor trenger du ikke nødvendigvis å ta en master i akkurat de samme fagene. Eller akkurat når du er ferdig. Tvert imot kan det gi svært god uttelling å kombinere ulike retninger innen samme fagfelt, og du er velkommen tilbake til studiene etter noen år i arbeidslivet.

Dobbel bachelorgrad

På Kristiania har vi flere studier som har felles første år, hvor spesialiseringen kommer senere. For HR-studentene åpner dette opp noen spennende muligheter. Med felles første studieår har du mulighet til å bytte spesialisering etter første året. Det å kunne skifte spesialisering etter at studiene har startet er bare toppen på kransekaken.

Om du tenker flere av spesialiseringene virker spennende kan du, etter bacheloroppgaven er levert, bygge på graden med ytterligere et fjerde år – og få to bachelorgrader. 

Mange er veldig klare for å komme ut i jobb etter siste oppgave er levert. Derfor har vi lagt inn muligheten til å ta de 60 studiepoengene ved siden av jobb, med 50 prosent studieprogresjon for livslang læring.

Eline Langøy Brattsi har blondt hår i en hestehale og briller. Hun har på seg en kremhvit skjorte og holder armene i kors.

Tok fagskolestudium etter bachelor

Nå har Eline fått fast jobb som innholdsprodusent.

Les mer om Eline her!

Fra høyskole- til fagskolestudier

Er du i ferd med å fullføre din bachelor- eller mastergrad, men ønsker enda mer praktisk erfaring eller spisskompetanse innen et spesifikt fagområde? Da kan et kortere fagskolestudium være midt i blinken for deg! Vi tilbyr både ettårige og toårige grader, og mange av dem passer ypperlig å kombinere med nettopp en bachelor eller master.

Det som skiller en fagskoleutdanning fra en høyskoleutdanning, er vektleggingen av den praktiske kompetansen du skal tilegne deg gjennom studiet. Undervisningen skjer i mindre klasser, som muliggjør en tett oppfølging fra de faglige. Gjennom tverrfaglige prosjekter og praktiske øvingsoppgaver, får du "hands on"-erfaring og fingerspissfølelse i faget du skal utøve – noe mange arbeidsgivere ser etter når de skal rekruttere i dag!

Årsstudium

Ønsker du faglig påfyll eller føler du deg rett og slett ikke helt klar for å ta steget ut i arbeidslivet? Da kan et årsstudium være løsningen. Å supplere med et ekstra studieår, kan være en god måte å få verdifull tilleggskompetanse.

Vi tilbyr årsenheter på både fagskolen og høyskolen. Ved å ta et årsstudium hos oss opparbeider du deg 60 studiepoeng og en god base i faget, som både står støtt på egne ben eller kan kombineres med tidligere utdanning. 

Agnethe Thun Hindbjørgmo står i kontorlokalene til Europeisk Ungdom. Hun har langt, halvblondt hår og en sort høyhalset genser.

Fra master til ettårig fagskoleutdanning

Prosjektledelse ga Agnethe den praktiske erfaringen hun manglet.

Les mer om Agnethe her!

Rabattilbud på ny grad

Dersom du er i ferd med å fullføre din fagskole-, bachelor- eller mastergrad, og ønsker å studere videre hos oss til høsten, kan du søke om 10 % rabatt på en ny fagskole- eller høyskolegrad.

OBS! Tilbudet gjelder nåværende studenter på Kristiania, som i inneværende år har fullført en grad på normert tid. 

Les mer om kriterier for rabatt her.

Karrieresenteret + fagområdesider

 • To kvinnelige studenter står ute på gaten. Begge er ikledd sorte vinterjakker, og den ene av dem har et Kristiania-nett over skulderen.

  Utforsk mulighetene på Kristiania

  Enten du vil fordype deg videre innen samme fagområde eller utforske et helt nytt studium, så har vi et alternativ for deg.
  Sjekk ut våre fagområder her!
 • En mannlig student får veiledning av en kvinnelig ansatt på Karrieresenteret.

  Usikker på veien videre?

  Våre dyktige karriereveiledere er godt kjent med arbeidsmarkedet og hvilken kompetanse arbeidsgivere ser etter når de skal rekruttere. Bestill veiledning i dag!
  Bestill veiledning med Karrieresenteret!