Foto av en mann og en kvinen i ett film studio
Foto: Jonatan Quintero

I dag presenterte regjeringen stortingsmeldingen «Utdanning for omstilling. Økt arbeidslivrelevans i høyere utdanning». En stortingsmelding brukes blant annet når regjeringen vil presentere saker for Stortinget. Stortingsmeldingene gir en grundig redegjørelse for regjeringens analyser, planer og ambisjoner innenfor et bestemt politikkområde. 

Stortingsmeldingen ble presentert 15. mars, og seminaret ble sendt fra Høyskolen Kristianias studio i Kvadraturen, og kan sees i reprise på Regjeringens nettsider. 

Foto av en mann som står i et filmstudio
Rektoren på Høyskolen Kristiania startet seminaret. - For oss er dette en anerkjennelse, uttalte Arne H. KrumsvikFoto: Jonatan Quintero

Rektor Arne H. Krumsvik starteseminaret med å holde et åpningsinnlegg hvor han ønsket velkommen. Statsråd Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsministervar til stede.  

For oss er dette en anerkjennelse av våre utdanninger med høy arbeidslivsrelevans, og en inspirasjon i utviklingen av et uavhengig arbeidslivsuniversitet.

Det er andre gangen i 2021 at statsråd Henrik Asheim deltar fysisk på seminar som sendes fra Høyskolen Kristianias campus. Forrige gang var 20. januar.Da arrangerte Høyskolen Kristiania digitalt seminar sammen med Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Stavanger for å lansere ideen om å etablere et nasjonalt nettverk for samfunnsdialog, forskningskommunikasjon og innovasjon. 

– Vi setter pris på at statsråden velger å lansere stortingsmeldingen ved Høyskolen Kristiania. For oss er dette en anerkjennelse av våre utdanninger med høy arbeidslivsrelevans, og en inspirasjon i utviklingen av et uavhengig arbeidslivsuniversitet, sier rektor. 

Les hele rektors åpningshilsen her.

Arbeidslivsrelevans og ambisjoner 

Det er stas at Kunnskapsdepartementet har valgt nettopp Høyskolen Kristiania som arena for å lansere stortingsmeldingen som omhandler et tema hele universitets- og høyskolesektoren er opptatt av. 

Arbeidslivsrelevans er særlig viktig for Høyskolen Kristiania, da vi skal være en foretrukken samarbeidspartner og rekrutteringsarena for arbeidslivet. Dette står stadfestet i vår strategi for utdanning ved Høyskolen Kristiania 2020-2025.

Foto av en mann som står i et film studio
Det er andre gang statsråd Henrik Asheim deltar fysisk på seminar hos Høyskolen. Dette er noe vi setter stor pris på, sier Arne H. Krumsvik. Foto: Jonatan Quintero

En lyrisk historie

Under seminaret ble det presentert et kunstnerisk innslag fra to studenter. Margrét Erlendsdóttir og Magnus Gjøvik er begge tredjeårsstudenter  Bachelor i musikkteater ved Høyskolen Kristiania. De ønsket å skape noe helt spesielt og nyskapende for denne anledningenAv praktiske og smittevernhensyn blinnslaget deres presentert på video.

Margrét forklarte før seminaret at hun var veldig spent på å vise frem innslaget og at dette var en unik mulighet for henne.  

– Dette er et viktig seminar for videreutviklingen av høyere utdanning og det føles viktig og spennende at vi får vise frem det vi har skapt ved å ta i bruk praktiske verktøy fra vår utdanning på Høyskolen Kristiania, fortalte Margrét.  

Både hun og Magnus var svært spent på hvordan innslaget ville bli tatt imot av publikum. Margrét trakk frem at hun føler seg heldig som får lære mye praktisk og yrkesrelevant i utdanningen.

– Med dette innslaget har vi mulighet til å gi Kunnskapsdepartementet et lite innblikk i det praktiske og kreative arbeidet som vi, studentene, gjøfor å forberede oss til arbeidslivet. Jeg har et ønske om å vise publikum at det er mulig å utforske nye måter å fortelle en historie på gjennom musikk og dans, avsluttet Margrét.

Studer Frontend og mobilutvikling i Bergen

Lanserer studiene arbeidslivet etterspør

Næringslivet på Vestlandet etterspør blant annet teknologifag. Høyskolen Kristiania Bergen har lyttet.
Les mer