Kvinnelige studenter i sittegruppe på Høyskolen Kristiania. De ser på hverandre og ler.
Johanne Ingebrigtsen og Anette Bakkejord skal kanskje konkurrere om jobber i fremtiden, men bidrar til hverandres utvikling på Master i strategisk HR.Foto: Haakon Dueland

Ønsket om en spennende lederjobb gjorde at både Johanne Ingebrigtsen og Anette Bakkejord valgte det nye masterstudiet i strategisk HR. Fra før av kunne Johanne skilte med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, og Anette har oppnådd samme grad i økonomi og forretningsjus.

Nå deler de både studiested og karrieremål, og ingen av dem er i tvil om hva de vil ende opp som.

– HR-businesspartner, sier de i kor.

Flere veier til HR-studier

HR er et vidt og spennende fagfelt, som passer like godt til de som trenger faglig påfyll og de som nylig har fullført bacheloren. Anette har for eksempel allerede opparbeidet seg arbeidserfaring i tillegg til utdanningen, og ønsket seg en karriere innen HR.

– I min tidligere jobb hadde jeg blant annet personalansvar, og fikk drive med rekruttering og bemanning. Og da ville jeg ha faglig påfyll til veien videre, forteller hun. 

Noe du lurer på?

Våre studentambassadører kan svare deg på nesten alt.

For Johanne sin del var det at studiet var nytt og spennende som fanget interessen. Hun synes også studiet virket som et trygt valg.

– Jeg har egentlig alltid syntes HR virket spennende. Når jeg da så at strategisk HR var et nytt studium så slo jeg til. Med en HR-utdanning kan man jobbe med veldig mye forskjellig, og i nesten hvilken som helst bedrift. Dette er kompetanse alle bedrifter vil ha bruk for, sier hun. 

To studenter på høyskolen kristiania som sitter i et tomt klasserom
De to masterstudentene mener at noe av det beste med studiene er medstudentene og de engasjerte foreleserne.Foto: Haakon Dueland

Smittet av mastersyken

Både Anette og Johanne gjorde bevisste valg når de valgte å studere videre etter at bacheloroppgaven var levert.

– For meg var det kanskje den såkalte «mastersyken» som gjorde at jeg søkte meg videre. De fleste jobbene jeg var interessert i krevde både master og 20 års arbeidserfaring, sier Anette spøkefullt og fortsetter:

– Det handler jo i like stor grad om å få faglig påfyll for å spisse seg inn mot det man faktisk ønsker å jobbe med, fortsetter hun. 

I tillegg til det faglige utvikler man seg som person under masterstudiene. 

– Mange hopper rett inn i et bachelorstudium etter videregående, og en master like etter det igjen. På masteren får man nye utfordringer å forholde seg til og man vokser mye på kort tid, forteller Johanne. 

student som sitter og leser i en bok

Rykk framover i jobbsøkerkøen

Var skolelei

Siden begge studentene kommer fra samme studieinstitusjon, deler de også noen erfaringer om studiehverdagen. 

– Jeg var lei av skolen, rett og slett. Men ville holde meg i Oslo, og hadde venner som var veldig fornøyd med studiene på Kristiania. Bra beliggenhet i sentrum var også en stor bonus, forteller Johanne. 

– Bachelorstudiene føltes mer som en institusjon. Her føler man seg mye mer sett, og man har en god og personlig dialog med forelesere og kursansvarlige. Det skader ikke at vi jevnlig får besøk av spennende gjesteforelesere, fortsetter hun. 

Hun får støtte av Anette. Hun legger til at det er stor verdi i at medstudentene er så ulike hverandre, både i alder og interesser. Det fører til mange gode diskusjoner.

– Vi er en liten klasse, og det føles mye mer personlig enn andre utdanningsinstitusjoner. Jeg hadde hørt mye skryt om forelesere og fagmiljø, og opplever selv at foreleserne gjerne blir mer en veileder eller rådgiver når man går master, avslutter den kommende HR-businesspartneren.