To jenter sitter ved et bord. Hun ene forklarer noe tydelig med hendene sine. Hun har kort brunt hår og har på seg en gul hårbøyle. Bak henne sitter det en jente med knallrød genser og rødbrunt hår.

Konkurransen på jobbmarkedet blir stadig tøffere. En mastergrad kan være nøkkelen til drømmejobben, lønnsøkning eller flere spennende arbeidsoppgaver.

Trenger du egentlig en master i dagens arbeidsmarked?

Studieprogramleder for Master i strategisk HR, førsteamanuensis Tone Danielsen, forteller at mange arbeidsgivere prioriterer jobbsøkere med mastergrad.

— Stadig flere arbeidsgivere etterspør kandidater med mastergrad, spesielt i de større selskapene med ettertraktede trainee-programmer. Med en master kan du søke mer interessante jobber, og starte karrieren litt høyere opp enn med en bachelorgrad, sier hun.

Ved siden av å styrke karrieremulighetene, handler en mastergrad ikke bare om det faglige.

— Dette er en dannelsesreise, du utvikler deg også på det personlige plan. Når du utdanner deg velger du et fagområde som blir ditt, og det skal du jobbe med etterpå. Det å fordype seg og bli en ekspert gjør noe med både kompetansen, identiteten og selvtilliten.

Dybdekunnskap

En bachelorgrad gir grunnleggende kjennskap til faget, rammeverkene og de sentrale modellene. Med en master får du mer dybdekunnskap, og lærer i større grad å bruke teoriene.

— Gjennom et masterstudium lærer du å utfordre fagets teorier og modeller. Vi stiller spørsmål om hvordan man har kommet fram til denne kunnskapen, hva vi kan stille spørsmål ved, og hva vi egentlig ikke vet så mye om, sier Danielsen.

Og selv om et masterstudium krever mer innsats enn en bachelorgrad, handler det om mer enn teori.

— Vi forventer at du både leser, øver og deltar mye mer aktivt i et masterstudium, så det er viktig å være motivert. Et masterstudium gir deg et solid teoretisk fundament, men er tett knyttet opp til dagens arbeidsliv. Studentene skal skjønne hvorfor og hvordan vi bruker teorien, så vi bruker mye tid på caser.

tone_danielsen.jpg
Tone Danielsen forteller at det stilles høyere krav til masterstudenter, men at det vil være verdt det om du er motivert.

Ettertraktet tverrfaglig kompetanse

Etter en bachelor trenger du ikke nødvendigvis å ta en master i de samme fagene. Tvert imot kan det gi svært god uttelling å kombinere ulike retninger innen samme fagfelt.

— Mange etterspør tverrfaglig kompetanse, så det kan være veldig smart å kombinere fagområder. Vi har gjort Master i strategisk HR relativt tverrfaglig, og har både lærere og studenter med forskjellig faglig bakgrunn. Det gir studentene ulike faglige perspektiv og er veldig forfriskende for klassemiljøet, avslutter Danielsen.

Mastertilbud