Sonny i skjorte og dress sitter i kontorlandskap på Barcode.
Sonny fikk jobb allerede før han var ferdig med masteroppgaven.Foto: Haakon Dueland

Sonny Demi (28) fra Oslo følte ikke bachelorgraden i internasjonal markedsføring var nok til å fremstå som en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. 

Han ønsket et skifte i studieretning og innså at IT-kompetanse var i vinden. Valget havnet på Master i Information Systems – Digital Business Systems.

Sonny, mann smiler i kontorlandskap iført skjorte og dress.
Sonny tok et skifte i faget da han tok master og jobber nå som ERP-konsulent.Foto: Haakon Dueland

– Masteren var i skjæringspunktet mellom IT og business, og det passet veldig fint for meg som ikke hadde så mye IT-kompetanse fra før av, forteller Sonny.

Jeg fikk tilbud om fast jobb før jeg var ferdig med masteroppgaven i bedriften jeg samarbeidet med.

Fra internship til fast jobb

Under studietiden fikk Sonny et summer internship hos Xledger. Han holdt kontakten med selskapet, og fikk muligheten til å ta praksisperioden hos samme arbeidsgiver.

– Jeg endte til slutt opp med å skrive masteroppgaven min i samarbeid med Xledger. Før jeg var ferdig fikk jeg tilbud om fast jobb hos dem, forteller han.

I dag jobber han hos Viewledger, som er hans gamle arbeidsgivers største partner.

– Jeg får brukt samme kompetanse utenfor Xledger, samtidig som jeg har tatt med erfaringene jeg har gjort meg der og bygget videre på dem i min nåværende jobb, forteller Sonny.

Mellommann

Som ERP- og integrasjonskonsulent er Sonny selve bindeleddet mellom kunden og det tekniske IT-systemet som skal benyttes.

– De som sitter og koder er vanligvis ikke de som har kontakt med kunden. Det er der jeg kommer inn. Jeg møter kunden og lærer mer om hvilke behov de har, og så oversetter jeg de behovene til utviklerne og formidler dette til dem, forklarer Sonny.

– Jeg kan personlig ikke kode i samme grad som utviklerne, men kompetansen min gjør at jeg skjønner "språket", og kan formidle dette videre, fortsetter han.

Ung mann i dress og skjorte i korridor på et kontor.
Sonny i Viewledgers lokaler i Bjørvika. Foto: Haakon Dueland

De riktige knaggene

Sonny sier at han ikke hadde vært der han er i dag, hadde det ikke vært for studiene på Kristiania.

– Studiene har i stor grad ført meg der jeg er i dag. Jeg hadde aldri fått interessen for ERP, og sannsynligvis endt opp et helt annet sted. Det var også en medstudent som tipset meg om Xledger, forteller han.

– Programinnholdet gir deg det teoretiske rammeverket som legger grunnlaget for videre utvikling når man er ute i jobb. Man får de riktige knaggene fra skolen som man kan henge ny kunnskap på, fortsetter Sonny.

Den tidligere studenten er overbevist om at studieprogrammet treffer godt i utviklingen som skjer i samfunnet.

– Norge er i en digitaliseringsprosess, og i det økende behovet for kompetanse så treffer utdanningen på Kristiania veldig godt, avslutter han.