Nærbilde av Elise sitt ansikt. Elise ser ned. Hun har på seg rødlig leppestift og har brunt hår.

IT handler om å være kreativ

I dag jobber Elise i IT-selskapet Xledger, på Teisen i Oslo. Xledger arbeider med å utvikle og levere det skybaserte forretningssystemet Xledger. Systemet leverer alt innen regnskap, økonomistyring, logistikk og CRM-løsninger. Flere tusen selskaper verden over benytter Xledger.

— I dag jobber jeg som konsulent, og jobber hovedsakelig med kunder- og salgscaser. Vår visjon er å gjøre arbeidshverdagen til kundene våre mye mer effektiv, forteller Elise. Elise forteller at hun ønsket å bygge videre med en Master i Digital Business Systems på bakgrunn av interessen for IT.

IT handler om å være kreativ, finne løsninger og jobbe sammen med mennesker.

 — Jeg fant ut at IT handler mye mer om å være kreativ, finne løsninger og jobbe med mennesker.

Det var noe helt annet enn hva jeg tenkte før jeg begynte på IT. Med gode muligheter for å knytte relasjoner til næringslivet, praksis og utveksling valgte Elise en IT-basert mastergrad.

— Jeg hadde tatt noen IT-emner fra tidligere av, og hadde derfor en idé om hva det gikk i.

Likevel var det mange på kullet som hadde en bachelorbakgrunn fra foto eller markedsføring, da det ikke er noen krav til forkunnskaper innen IT. Elise forteller at hun anbefaler mastergraden i Digital Business Systems for alle som har interessen.

— Så lenge du har interessen, leser bøkene og gjør det som trengs, så er det ingen ulempe at du ikke har hatt IT-emner tidligere.

Bilde av kvinne med futuristiske AR-briller.

Vil du studere master i Information Systems- Digital Business Systems?

Behovet for gode IT-kandidater vokser, og med dette studiet får du verktøyene og kunnskapene bransjene etterspør. Vi tilbyr master i Digital Business Systems både på heltid og deltid.
Les mer om studiet og søk i dag