Sandra-Sofie Nordeng, bedre kjent som SASO, har slippet ny singel med Constellation Recording. De er studenter på Høyskolen og Fagskolen Kristiania.
Populærmusikkstudent Sandra-Sofie Nordeng er signert av Constellation Recordings. – Vi fikk fort sansen for Sandra-Sofies formidlingsevne, sangstemme og musikk, sier Music Business-studentene bak plateselskapet, Ingeborg Unnerud og Gunnhild Sogge.Foto: Nicolai Solbakk Willumsen

– Poenget er at vi skal lære hvordan det er å jobbe i et ekte plateselskap, noe som gir oss grundig praksiserfaring, sier Gunnhild.

På årsstudiumet i Music Business ved Kristiania er det lagt opp til en praksisnær undervisning. Gjennom emnet «Applied Working Practice», som går over begge semestrene, får studentene mulighet til å starte opp og drive sitt eget selvstendige plateselskap.

Constellation Recordings består av Music-business studentene Ingeborg Unnerud og Gunnhild Sogge.

 Ingeborg Unnerud og Gunnhild Sogge studerer Music Business på Kristiania. Allerede fra første uke på studiet har de hatt som prosjekt å starte sitt eget plateselskap. Foto: Constellation Recordings.

Samarbeid på tvers av musikklinjene 

SASO slipper singelen "What are we" med plateselskapet Constellation Recordings. SASO er artistnavnet til Sandra-Sofie Nordeng som er student i populærmusikk på Høyskolen Kristiania.
Etter flere måneder med hardt arbeid, ble SASOs første singel «What Are We» lansert på Spotify og andre streamingplattformer. Singelslippet har blitt omtalt i pressen, blant annet av det danske kulturmagasinet Bands of Tomorrow. Singelen har også blitt lagt på spillelisten til NRK P3.Foto: Nicolai Solbakk Willumsen

Første steg på agendaen for plateselskapet Constellation Recordings var å finne en artist de kunne representere. Under fadderuken ble de kjent med Sandra-Sofie, som er andreårsstudent på Bachelor i populærmusikk. Der knyttet de tette bånd, som senere skulle lede til et spennende samarbeidsprosjekt mellom de tre musikkstudentene. 

– Vi fikk fort sansen for Sandra-Sofies formidlingsevne, sangstemme og musikk. Et offisielt møte om prosjektet førte til samarbeid og siden den gang har vi fulgt med på det meste hun har gjort: fra innspilling av singel i studio, til fotografering og liveopptredener, sier Music Business-studentene.  

Samarbeidet med Constellation Recordings gjør at jeg står mye som artist.

Etter å ha vært vokalist i det Oslobaserte elektroniske musikkollektivet «Layers», startet Sandra-Sofie sitt eget musikalske prosjekt under artistnavnet SASO. Her er hun vokalist og skriver egne låter som kombinerer ulike populærmusikksjangere. Gjennom populærmusikkstudiet har Sandra-Sofie fått utvidet sitt kreative nettverk, spilt inn musikk i studio og videreutviklet sine musikalske ferdigheter.  

– Jeg skriver tekster og har eget band. Jeg spiller konserter og kan laste opp musikk på nett, men å være en del av et plateselskap er noe annet. Samarbeidet med Constellation Recordings gjør at jeg står mye som artist, sier hun.

– Jeg er utrolig takknemlig for det fantastiske samarbeidet jeg har hatt med Ingeborg og Gunnhild. Jeg syns det er flott at Kristiania støtter sine studenter og artister, og gir oss muligheten til slike tverrfaglige samarbeid, fortsetter vokalisten.

Internasjonal omtale 

Sandra Sofie Nordeng studerer populærmusikk på Høyskolen Kristiania. Hun har startet SASO og ble signert av plateselskapet Constellation Recording, som består av studentene på Music Business Ingeborg Unnerud og Gunnhild Sogge.
Den Oslo-baserte artisten SASO kommer fra en liten plass som heter Offersøy i Nord-Norge. Nå er hun student i populærmusikk på Høyskolen Kristiania og er klar for å presentere sin egen musikk.Foto: Nicolai Solbakk Willumsen

Etter flere måneder med hardt arbeid, ble SASOs første singel «What Are We» lansert på Spotify og andre streamingplattformer. Singelslippet har blitt omtalt i pressen, blant annet av det danske kulturmagasinet Bands of Tomorrow. Singelen har også blitt lagt på spillelisten til NRK P3. Ingeborg og Gunnhild forteller at selve utgivelsen bare er toppen av isfjellet – det foregår mye arbeid bak kulissene, særlig når det kommer til promotering. 

Hør singelen "What Are We" her.

– Etter å ha opparbeidet oss så mye info som mulig om Sandra-Sofie og arbeidet hennes, lagde vi en hjemmeside, en logo og kontoer på sosiale medier for å promotere SASO.  I forkant av slippet sendte vi også ut presseskriv til radiostasjoner, musikkjournalister og musikkblogger i både inn- og utland, forklarer de.

Forberedt til arbeidslivet

Gunnhild og Ingeborg er enige om at Music Business gir et verdigfult grunnlag for å jobbe i musikkbransjen. Studiet er praksisnært og studentene lærer gjennom erfaring fremfor teori. 

– Jeg føler meg mer klar for å jobbe i et plateselskap nå som jeg har gått gjennom alle arbeidsfasene selv. Nå går jeg inn i musikkbransjen med en stor fordel, og jeg føler meg godt forberedt til arbeidslivet etter dette året, sier Ingeborg. 

Gunhild er enig.

– Musikkbransjen er i stadig endring, og man kan alltid lære noe nytt underveis. Faglærerne våre er oppdaterte og gir oss de riktige verktøyene for å kunne ta steget inn i bransjen. Det er mye å lære på ett år, men det er lagt opp på en effektiv måte med mye praktisk arbeid, tilføyer Gunnhild.  

Følges opp av profilerte bransjeaktører 

Fordelene med å studere Music Business er mange, ifølge Gunnhild. Blant annet får studentene veiledning av fremtredende nasjonale og internasjonale aktører i musikkbransjen. Fagansvarlig for studiet, Scott Baker-Marflitt, har erfaring fra både britisk og norsk musikkbransje.  

Gjennom studiet har studentene fått møte profilerte gjesteforelesere som Silje Borgan (Little Big Sister), Guttorm Raa (Little Big Sister) og Aslak Klever (Popular Demand), som har gitt dem nyttige tips til hvordan de kan oppnå suksess i musikkbransjen.  

I tillegg er det lagt opp til tverrfaglig samarbeid på tvers av linjene på fagskolen. I januar gjennomførte Constellation Recordings innspilling av musikkvideoen til «What Are We» sammen med studenter på Film.  

– Vi har lært å samarbeide på tvers av kreative yrker, og hvordan å flette sammen de ulike rollene i bransjen. Det er realistisk praksis med tanke på det som kommer senere i arbeidslivet, avslutter Gunnhild.

Ønsker du en karriere i musikkbransjen?