Til venstre: Thomas Sørheim Lund, fagansvarlig front-end og seniorutvikler i Labs Til høyre: Alexander Sundli Härdig, grunnlegger og senior rådgiver i Labs.
Thomas Sørheim Lund, fagansvarlig front-end og seniorutvikler i Labs og Alexander Sundli Härdig, grunnlegger og senior rådgiver i Labs.Foto: Labs

Labs er ett av flere IT-selskaper i Bergen som ikke får tak i nyutdannede med relevant kunnskap. Derfor skal de nå samarbeide med Høyskolen Kristiania.

Fra høsten av kan Høyskolen Kristiania Bergen og Labs tilby to bachelorgrader innen IT og digitalisering ved Campus Bergen. Det betyr at studentene får akkurat den kunnskapen som til en hver tid er mest etterspurt på arbeidsmarkedet.

– Alle næringer skal gjennom større eller mindre endringer der teknologi er en vesentlig faktor. Bergen kan ikke stole på at andre regioner skal skaffe nødvendig kompetanse til dette, vi må ta ansvar for det selv, sier Alexander Sundli-Härdig, grunnlegger og seniorrådgiver i Labs.

Studenter ved Campus Bergen avbildet i lokalene på Vågen i Bergen.

Søkerrekord for Bergen!

Aldri før har så mange ønsket å studere ved Høyskolen Kristiania Bergen.

– Næringslivet må bidrar aktivt til å skaffe seg rett kompetanse, og vi ønsker å bidra. I tillegg er vi avhengig av å ha ørene til skinnegangen og lytte til generasjonen som er oppvokst i en 95 % digital verden. De har mye å lære erfarne teknologer på hva som er kommer av krav og forventninger til teknologi og produkter, legger Sundli-Härdig til.

Akkurat det Bergen trenger nå

– IT-kompetanse er viktig nå og i fremtiden og behovet for dyktige medarbeidere øker hele tiden. Dette er en av grunnene til at Kristiania starter med teknologistudier i Bergen. Norge er i en transformasjon fra en råvaredrevet økonomi til en bredere kunnskapsdrevet økonomi, sier Morten Irgens, dekan og utviklingsdirektør ved Kristiania.

– Den andre grunnen er at det er svært viktig at det er stor bredde og stort mangfold i høyere utdanning i Norge, også på teknologisiden. Kristiania er og skal være nær samfunnet, nær arbeidslivet, nær teknologibedriftene. Samarbeidet med Labs er unikt, smart og interessant, forklarer Irgens.

Og den tredje grunnen er Bergen, avslører Irgens, samtidig som han understreker at Bergen er viktig for Norge. Både fordi Bergen er en internasjonal by med en unik pågangskultur og fordi Oslo-Bergen er Norges viktigste akse for teknologi, kunnskap, næringsliv og kultur.

Rekordmange søkere

I år er det rekordmange søkere til Høyskolen Kristiania Bergen, med en økning på 62 % fra i fjor. Nye studier som teknologifagene, anvendt psykologi og det nye entreprenørfaget Music Business er en viktig grunn til dette, men samtlige fagretninger opplever vekst. Derfor er det også ekstra spennende for de kommende studentene å få inn undervisere fra næringslivet.

Foto av tre mannlige studenter under konsert i fadderuken.

Ikke for sent!

Mange av våre studietilbud har rullerende opptak. Det betyr at man kan søke plass helt frem til semesteret starter.

– Labs har en lang og spennende historie innenfor teknologi og et sterkt fagmiljø. At Labs er et Bergensbasert selskap ser vi på som svært positivt, de vet hva som gjør næringslivet i Vest unikt og hvilken kompetanse markedet her etterspør, dette mener vi våre studenter vil få mye igjen for, sier Line Louise Røen, leder for regional markedsutvikling ved Høyskolen Kristiania Bergen. 

Foto av Line Louise Røen og Aleksander Sivertsen, tatt i Hansaparken.
Line Louise Røen og Aleksander Sivertsen

Norges første arbeidslivsuniversitet

Aleksander Sivertsen er direktør ved Høyskolen Kristiania Bergen. Han forteller at samarbeid mellom akademia og næringslivet er helt nødvendig for å kunne gi studentene relevant og oppdatert kunnskap som bransjen trenger.

– Labs har solid faglig og praktisk kompetanse. I tillegg har de særdeles god innsikt og forståelse av behovene i bransjen vi utdanner for. Sammen kan vi sikre at våre studenter får et utmerket pedagogisk opplegg og en bunnsolid teoretisk og praktisk tilnærming til sitt fagområde, slik at de er klare for livet som venter etter studiene, avslutter Sivertsen.

Rekord+test

 • Foto av kvinne i sofa med PC.

  Usikker på hva du vil studere?

  Ta vår lille, uhøytidelige test her - det tar bare noen minutter.
  Les mer
 • Foto av fasade meed Kristiania-logo.

  Rekordhøye søkertall

  Da søknadsfristen for høyere utdanning gikk ut, hadde vi slått alle rekorder. Nærmere 11.000 søknader gjør at vi nå har tatt et stort steg i retning av å bli Norges første private universitet.
  Les mer