Foto av student Ole Bondevik
Ole Bondevik har tidligere studert på Kristiania i Bergen. Nå er han i gang med sin andre mastergrad i Boston, USA.

Ole Bondevik er intern i et prestisjefylt konsulentselskap i Boston, USA. For å forklare hvordan han endte opp med drømmejobben, må vi spole noen år tilbake. Det hele startet med en Bachelor i markedsføring og salgsledelse, ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

– Salgsledelse var helt klart det perfekte valget for meg, forteller Ole.

Drømte om å dra utenlands

Ole fikk sansen for salg da han jobbet på Meny hjemme i Sogndal. Da epoken på videregående begynte å nærme seg slutten, søkte han på bachelorgraden i Bergen.

Vestlendingen ser på studietiden sin ved Kristiania som en fantastisk opplevelse. Han anbefaler studieretningen for alle som ønsker å utvikle seg både personlig og faglig.

– Tiden i Bergen ga meg virkelig grunnlaget jeg trengte for veien videre, jeg hadde nemlig en drøm om å studere i utlandet. Men i løpet av tiden min på Kristiania, fikk jeg en sterk tilknytning til skolen.

Ville satse internasjonalt

Etter å ha fullført utdanningen ved Kristiania, var tiden inne for å fortsette utdanningen utenfor Norge. Ole endte opp med å søke og komme inn på mastergraden «International Business» på Hult International Business School i Boston.

– Boston tilbyr noen av verdens beste utdanningsinstitusjoner. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å studere her.

Han forteller at masterstudier i utlandet ofte kan være mer intensiv enn de er i Norge.

– Det var tøft. Men, jeg lærte utrolig mye av den bratte læringskurven. En ting jeg har erfart er at man aldri kan bli ferdig utlært. 

– Mange om beinet

Det var mange om beinet da hans nåværende arbeidsplass, Refine and Focus, utlyste internship-stillinger.

– Det var totalt 170 søkere på den stillingen jeg søkte på. Noe som hjalp meg i søknadsprosessen var at jeg hadde skapt et godt nettverk rundt meg i Boston.

Ole anbefaler alle studenter å delta på arrangementer for å bygge nettverk.

– Det er lett å bli fanget i en boble hvor man kun omgås andre studenter. Skaff deg et nettverk, du kommer til å få bruk for det!

På sin andre mastergrad

Nå kombinerer Ole jobben med sin andre mastergrad, denne gangen i «International Marketing». Til tross for at vestlendingen trives godt i Boston, er det ingen tvil om at det er hjemme i Norge han ønsker å etablere seg.  

– Jeg er nok tilbake i løpet av fem år. Det hadde vært spennende å få en jobb i et internasjonalt selskap i Norge. Det ultimate målet er jo selvsagt å starte opp noe eget en dag, avslutter han.

Utveksling + Hvorfor Kristiania

 • En gruppe unge som jubler i en park.

  Studer utenlands med Høyskolen Kristiania

  Opplev andre kulturer og bli kjent med mennesker fra hele verden!
  Les mer
 • Fem kvinnelige og en mannlig student jobber sammen ved et bord.

  Hvorfor velge Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter.
  Les mer