Foto av mann på et kontor.

Tevje Akerø er vår sosialrådgiver. Hans jobb går ut på å snakke med studenter rundt hva som helst som måtte oppleves som en begrensning i deres liv og hverdag som student.

 – Dette er et lavterskeltilbud, og alt kan snakkes om. Sammen finner vi ofte gode veier ut av utfordringen med utgangspunkt i den enkelte students situasjon, forteller han.

Tilbyr samtale over video

Forandringer kan være vanskelige å forholde seg til. Særlig store endringer slik som den situasjonen vi alle står i akkurat nå. Bekymringstankene melder seg raskt. Kan jeg bli smittet? Hvordan påvirker dette mine studier? Hva med bestemor?

– Vi overøses med meldinger fra media, og ikke alt er like lett å forholde seg til. Jeg mener at det er viktig å gi seg selv noen pauser fra Covid-19 og kanskje tillate seg å tenke litt ekstra på Student-20. Spør deg selv om du selv om du kan jobbe på en annen måte, eller om det er noe positivt som kan kommer ut av denne påtvungne situasjonen, foreslår Tevje.

 Hvis bekymringene tar overhånd, kan det være lurt å snakke med noen.

– Jeg tilbyr samtaler og veiledning per video i denne perioden. Du som er student kan booke tid på hjemmesiden. Samtalene vil foregå via Zoom, sier han. 

Trenger du noen å snakke med?

Ta pauser, snakk med noen, og hold deg aktiv

Ifølge Tevje er det viktig å ikke isolere seg mer enn nødvendig.

– Følg myndighetenes råd, men kom deg ut. Gå en tur, ring en venn, studiekamerat eller bestemor. Hold kroppen aktiv, det er også veldig bra for hodet. Ta gjerne en pause fra serietittingen. Hva med å prøve en ny oppskrift? Begrensninger kan gjøre oss veldig kreative, men bare når vi velger det selv.

– Sist, men ikke minst! Vi kommer oss gjennom dette også, men du trenger ikke å gjøre det alene, avslutter han.

SiO Helse tilbyr også samtaler via video. Du finner mer informasjon om deres tjeneste her.