Foto av mann i en bakgård som smiler.

Vigleik Knapskog (26) er få måneder unna en Bachelor i markedsføring og salgsledelse. Etter tre år på den kristianske skolebenken, sitter rogalendingen igjen med resultater han kan være stolt av. 

Fremtid innen salg  

Knapskog har alltid hatt en genuin interesse for mennesker, men aldri sett på seg selv som en typisk «selgertype». I 2016 deltok han på en entreprenørskapsmesse som skulle endre karriereveien hans for fullt. Etter å ha brukt flere år på høyere utdanning tidligere, følte han for første gang at bitene falt på plass.

– Jeg ble fortalt at jeg passet perfekt som selger, noe jeg aldri har ansett meg selv som å være. Det fikk meg til å tenke. Jeg begynte raskt å undersøke ulike utdanningsmuligheter innen salg, hvor Kristiania ble et soleklart førstevalg.

Foto av mannlig veileder som holder mobiltelefon.

Bestill studieveiledning

– Jeg har vel aldri vært den med toppkarakterer tidligere. For meg kom vendepunktet når jeg fikk studere noe jeg interesserte meg for, noe som ga meg mestringsfølelse. Jeg begynte å glede meg til å gå på skolen. 

Fra Kristiania til prestisjeuniversitet 

Etter ett år på Kristianias Campus Bergen, bestemte Vigleik seg for å utforske mulighetene for utveksling. Studieprogrammet tilbyr nemlig utveksling til blant annet USA, Australia og Vietnam. Valget hans falt på Berkeley i USA, et av verdens mest prestisjefylte universiteter. I løpet av søknadsprosessen erfarte han verdien av å ha et godt nettverk rundt seg.  

– Papirer skal fylles ut, kontrolleres og sendes inn. Det var stressende der og da, men det var uten tvil verdt det. Jeg fikk god hjelp fra skolen, og nyttige råd fra andre elever som selv har vært på utveksling. 

Vigleik forteller at målet med semesteret ikke var å utforske USA, men å få godt utbytte av det faglige uten å gro fast på en lesesal. Nå sitter han igjen med resultater han kan være stolt av, og venner for livet.  

– Jeg er utrolig glad for at jeg fikk muligheten til å reise på utveksling. Det virket selvsagt litt skremmende, men med Kristiania i ryggen tok jeg utfordringen på strak arm.  

Annerkjennelse fra professor 

I løpet av semesteret ble han bedre kjent med seg selv. Prestasjonspresset var høyere enn det han var vant til. Dette lærte han å være mer strukturert, noe som ga lønn for strevet på slutten av semesteret.

To av Vigleiks tekster landet toppkarakterer, og en professor på universitetet ønsker nå å bruke tekstene som eksempler i undervisningen.  

– Det er utrolig kult å få en slik annerkjennelse når man har jobbet så hardt for noe. Mestringsfølelsen kan ingen ta fra meg, avslutter bachelorstudenten smilende.

Hvorfor velge Kristiania + CTA