Heidi Olsson ble daglig leder på Match i Narvik som 24-åring.
Heidi Olsson ble daglig leder på Match i Narvik som 24-åring. Foto: Ann-Kristin Hanssen / Fremover

– Det var da jeg gikk på Høyskolen Kristiania jeg fant ut at jeg ville jobbe med salg. Jeg var lenge usikker på hva jeg ville gjøre, men visste jeg var glad i å jobbe med mennesker, sier Heidi Olsson.

Olsson studerte Bachelor i markedsføring og salgsledelse, og var ferdig utdannet i 2017.  Hun gikk først inn i stilling som vikarierende daglig leder på Kremmerhuset, men bare ett år senere ble hun tilbudt stillingen som daglig leder på Match i Narvik – bare 24 år gammel.  

– Det er en bratt læringskurve, men heldigvis har jeg erfaringer fra vikariatet og skolen som gjør meg rustet til jobben, sier den daglige lederen.

Les også: Fikk fast jobb etter endt studium

Knyttet kontakter

Det var gjennom vikariatet på Kremmerhuset på samme senter at 24-åringen fikk tips om den ledige stillingen. Hun hadde blitt kjent med de fleste på senteret, og da den tidligere daglige lederen i Match skulle slutte la hun inn noen gode ord for henne.

– På intervjuet snakket de mye på utdanningen jeg hadde tatt, og det viste seg at det vi hadde lært på skolen er de samme prinsippene de jobber ut ifra, sier Olsson.   

Kort tid etter intervjuet hadde hun fast stilling som daglig leder. 

Les også: Satte seg et mål – landet drømmejobben

 

Utdanningen la grunnlaget

Studiene på Høyskolen Kristiania gav henne mange verktøy som rustet henne til jobben.

– Jeg fikk en dypere forståelse om hvorfor butikker gjør som de gjør. Vi lærte om alt fra vareeksponering og planogram, til markedsføring og hvordan man kan påvirke kunder positivt i en salgssituasjon, forteller hun.

Selv om det «bare» er en deltidsjobb, vil du få igjen for det. Folk legger merke til om du er flink.

På spørsmål om hun har noen tips til andre nyutdannede studenter som er på jakt etter jobb er svaret klart: 

– Stå på og gjør en god jobb. Selv om det «bare» er en deltidsjobb, vil du få igjen for det. Folk legger merke til om du er flink. Også er det litt klisjé, men jeg tror det er viktig å være seg selv. Bli kjent med mennesker, bruk nettverket ditt og ikke vær redd for å stille spørsmål, avslutter hun.

Foreleser som står foran en tydelig engasjert klasse

Studere markedsføring og salgsledelse?

Salg og markedsføring er et yrke for fremtiden, og på Høyskolen Kristiania tilbyr vi deg et internasjonalt anerkjent studium som gir deg verktøyene du trenger for å lykkes i en bransje rik på muligheter. Les mer om markedsføring og salgsledelse her!