Geir Arne sammen med noen av studentene på prosjektledelse 2018/2019. Fra venstre: Judith Landøy, Rebecca Friden(vinner av gullspiren for prosjektledelse), Evelina Grip og Pia Jenack

Møt Geir Arne Jacobsen. En sportsinteressert trebarnsfar på 39 år fra Harstad, som nå underviser i prosjektledelse. Med en bachelor i massekommunikasjon, en master i ledelse, og over 20 års arbeidserfaring innen salg, markedsføring og ledelse, vet han hva som skal til for å oppnå det man vil.

– Hvordan arbeider dere på Prosjektledelse?

Prosjektledelse er et svært praktisk studium, så vi legger opp til prosjektarbeid helt fra starten. Ved å kombinere teori og pensum og la studentene selv utføre i praksis, gir de beste rammene for gode læringsprosesser.

– Vi jobber med alt i fra temaoppgaver, presentasjoner, mappeeksamen til hjemmeeksamen, for å nevne noe. Vi gjennomfører også besøksdager hos spennende bedrifter, tar inn eksterne forelesere med spisskompetanse som kan bidra til å inspirere studentene ytterligere. Blant annet forelesere som Magne Johannessen, som vant pris for årets foreleser i 2017.

Vil se intervjuet med Magne? Trykk her.

– Hva er det viktigste du lærer studentene dine?

– Studentene må lære selv, men jeg og resten på teamet i Prosjektledelse gjør vårt ytterste for å motivere og inspirere, samt gi studentene de beste rammene for å utvikle seg både faglig, men også personlig.

– Noe av det jeg mener er viktigst å fokusere på er å forberede studentene på hva som møter dem etter endt studietid, og sørge for at den enkelte skjønner hva som skal til for å lykkes. I tillegg vil jeg si at jeg ønsker å lære studentene mine at hardt arbeid lønner seg – ingenting kommer gratis og man er nødt til å gå «all in» som student. Går du inn for noe halvhjertet så blir også resultatene halvhjertet.

Viktig med gode rutiner

For å lykkes i faget mener Geir Arne at noe av det viktigste er å etablere gode rutiner og holdninger. Det betyr at man som student må sette av tid til å lese og forberede seg til forelesninger, å delta aktivt i klassen, i gruppearbeid og ikke minst være til stede.

– Når det kommer til prosjektfaget så er det mange detaljer å holde styr på, noe som krever at man er strukturert og nøyaktig. Du må også evne å se det store bildet som prosjektleder og tenke strategisk. Videre er det viktig at studentene evner å samarbeide godt og tilpasse seg ulike mennesker, da mye av arbeidet vil foregå i prosjektgrupper.

Både ansatte og studenter bryr seg om hverandre. Det er en relativt liten skole, noe som gjør at man kommer litt tettere på hverandre og blir bedre kjent. I tillegg er det veldig stimulerende å være en del av et sterkt tverrfaglig miljø.

– Hva synes du er det beste eller morsomste med å undervise i prosjektledelse?

– Jeg synes det absolutt morsomste ved å undervise er når studentene engasjerer seg og bidrar til god dialog og diskusjon. Det å kunne følge studentene og deres utvikling igjennom året er også utrolig givende.

– Jeg blir mest motivert av å hjelpe andre og se andre utvikle seg. Og av å nå mål, enten det er individuelle eller for et team som klassen.

– Miljøet på Fagskolen Kristiania er inkluderende og varmt. Både ansatte og studenter bryr seg om hverandre. Det er en relativt liten skole, noe som gjør at man kommer litt tettere på hverandre og blir bedre kjent. I tillegg er det veldig stimulerende å være en del av et sterkt tverrfaglig miljø.