Joakim og Maren sitter på et høyt bord og ser ned i en Macbook med grått utseende. Joakim har sorte briller og har på seg en sennepsgul t-skjorte med en oransj jakke over. Maren har blondt hår og en blomstrete genser på seg. Hun hviler hodet i den ene hånden. Begge smiler.
Fra venstre: Joakim Ljønes og Maren Olava Ask Hütt

En bachelor med stor bredde

På Bachelor i tekst og skribent lærer studentene å mestre flere sjangre. I løpet av studiet jobber studentene seg gjennom skjønnlitterære tekster, reklame, scene, manus for film, tv og radio.

Studentene skriver også for både trykte og digitale medier som web og sosiale medier. Tekst og skribent kombinerer redaksjonell kommunikasjon, kunstorienterte tekster og markedskommunikasjon.

Maren forteller at det var muligheten til å velge sin egen vei underveis, som fanget henne i det hun skulle velge høyere utdanning.

Det er en linje som holder mulighetene åpne. Journalistikk var ikke helt min greie, samtidig hadde jeg ikke lyst til å gå manus fordi det ble litt for smalt for meg.

Et stort nettverk

Gjennom samarbeid på tvers av ulike studieretninger lærer studentene på tekst og skribent å kjenne bransjen bedre. Tekststudent Joakim påpeker at dette gir studentene en bredere forståelse av arbeidslivet og de ulike leddene, som til slutt gir et ferdig produkt.

— Det jeg liker best med Høyskolen Kristiania er at det er veldig mange forskjellige retninger og bachelorgrader som tas her. Høyskolen er flinke til å «flette oss sammen» slik at vi får muligheten til å jobbe med ulike mennesker fra forskjellige bachelorstudier.

— Vi har blant annet jobbet med studenter på Bachelor i film og TV og Bachelor i Art Direction. Vi blir vant til å jobbe med folk fra ulike steder i bransjen, forteller Joakim.

Stor støtte fra forelesere

Fra dag en på bachelorstudiet blir studentene oppfordret og utfordret til å skrive og publisere tekster. Studiet har et sterkt nettverk utenfor Høyskolen, både i kraft av tidligere studenter og andre fagpersoner. Maren forteller at det beste med å være student på Høyskolen Kristiania er det sterke faglige miljøet.

— Foreleserne våre tar seg tid til hver og en student, og blir gira på våre prosjekter. De gjør at vi får troen på våre egne ideer.

Våre forelesere er utrolig faglig sterke og deler gledelig av kunnskapen sin.

Ikke sett teksten din i bås!

Maren oppfordrer andre til å ta en Bachelor i tekst og skribent dersom du sitter inne med en skriveglede.

— Du bør være glad i å skrive, men du behøver ikke å sette tekstene dine i bås. Du trenger ikke å bli journalist, låtskriver eller manusforfatter - men heller litt av alt.

— Hvis du liker dét og samtidig er glad i tv, radio eller reklame, så tror jeg du virkelig vil passe godt inn her på Bachelor i tekst og skribent. 

Ønsker du å kombinere kreativitet med tekst? Nå har du muligheten til å søke Bachelor i tekst og skribent.