Bilde av husene på bryggen i Bergen.

Bergen er kjent for å være en vakker by og tiltrekker seg mange turister, men det er også en fantastisk studentby.

– Du må rett og slett bare oppleve selv hvorfor Bergenserne er så patriotiske! sier Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania.

– Bergen by er både regnfull, trygg, travel, urban og ikke minst vakker. Både studentenes hjem og utdanningsinstitusjoner ligger tett sammen innenfor en kort radius, som gjør denne byen til verden beste studentby, sier hun.

– Det er i tillegg svært inspirerende å studere her fordi hele byen har en optimistisk stemning. Flere kreative bransjer som lenge har vært ettertraktede og etablerte på Østlandet og ellers i Europa, blir endelig satset på og er i vekst på Vestlandet. Som student ved Fagskolen Kristiania har vi unike nettverk med næringslivet gjennom våre lærere, og vi får på mange måter være med på å forme og ta del i denne utviklingen.

Foto av mann med mobiltelefon.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Inkluderende studentmiljø

— Vi har mange innflyttere fra andre byer og tettsteder ved campus Bergen. Det gjør at mange søker nye relasjoner, engasjerer seg og deltar på sosiale aktiviteter utenom skoletid. Bergen er en liten storby, med mange tilbud i en sentrert bykjerne, hvor det skjer noe året rundt, forteller Line Louise Wollertsen.

Hun studerte på Fagskolen Kristiania for noen år tilbake. I dag jobber hun som leder for regional markedsutvikling ved Høyskolen Kristiania Bergen.

– Fagskolen er en liten skole med rundt 150 studenter, noe som gjør studentmiljøet her ekstra inkluderende og sosialt.

Liten skole – sosialt studentliv

I tillegg til mange lokale festivaler og konserter, organiserer Studentunionen oppstartsuka, fester, idrettslag og karrieredager på skolen. Ikke langt fra skolen ligger også studentenes kulturhus, Det Akademiske Kvarter, hvor man kan delta på konserter, temakvelder, teaterforestillinger og quizkvelder.

Fagskolestudentene får også et ekstra tett forhold til sine faglærere her, siden campus her er i mindre format. En som de fleste kjenner er Helge Kirkaune aka Mac-Helge. Helge er hovedlærer for både 3D og animasjon og grafisk design i Bergen, og er så populær blant studentene at han har fått en egen fan-side på Facebook.

Fagskolestudier i Bergen

 • Digital innholdsproduksjon
  Bergen

  Digital innholdsproduksjon

  Her lærer du å produsere og distribuere innhold for å nå spesifikke målgrupper.
  Les mer
 • Film
  Bergen

  Film

  Fagskolestudiet i Film gir deg verktøyene, kunnskapen og grunnlaget du trenger for å ta steget inn i filmbransjen.
  Les mer
 • Grafisk design
  Bergen

  Grafisk design

  Vi utdanner konseptuelle og kreative designere som blir ettertraktede i bransjen, enten om du vil jobbe for deg selv eller i et selskap.
  Les mer
 • Interiør
  Bergen

  Interiør

  Lær hvordan du kan utarbeide interiørløsninger for privat og offentlig sektor. Dette studiet gir deg mange muligheter innen en bransje i vekst.
  Les mer
 • Music Business
  Bergen

  Music Business

  This program gives you a rock-solid foundation enabling you to forge a meaningful and successful career in the international music industry.
  Les mer
 • Spillgrafikk og animasjon
  Bergen

  Spillgrafikk og animasjon

  Har du lyst til å være med på å skape fremtidens spillopplevelser? Få ferdighetene du trenger for å jobbe med grafikk, animasjon, design og estetikk i spill.
  Les mer

Godt samarbeid med næringslivet

Byfjellene som omkranser Bergen gjør at du kan finne de store naturopplevelsene nesten like utenfor døren!

Å studere i en av landets viktigste handels- og forretningsbyer gir mange muligheter for verdifull innsikt og samarbeid med relevante bransjer og næringer i vekst.

— Skolen har tette bånd til næringslivet innenfor alle våre fagområder. Det nyter våre studenter godt av i form av spennende gjesteforelesere og relevante praksisplasser innenfor blant annet de marine næringene, sier Line Louise.

Spillbransjen står sterkt i Bergen, noe studentene på 3D og animasjon nyter godt av. Flere av timelærerne jobber fulltid i bransjen og hjelper studentene med praksisplasser og jobbmuligheter. Også interiørbransjen er godt etablert Vestlandet, og har et godt samarbeid med fagskolen.

Det er altså ikke så rart at 30 000 studenter fra hele verden velger Bergen som sitt studiested. Opplev den tradisjonsrike Bryggen, Fisketorget, de gamle trehusene, Fløibanen og De syv fjell som omkranser byen. Spennende arrangementer og festivaler går av stabelen året rundt, og du har tilgang til flere av landets største aktører innen maritim næring, turisme og flere store aktører i mediebransjen.

Nye lokaler med bransjens eget utstyr

Høsten 2019 flyttet Fagskolen Kristiania inn i nye lokaler, midt i sentrum av Bergen, i C. Sundts gate 27-29 – med utsikt til den verdenskjente Bryggen i Bergen. Her tilbyr vi fasiliteter som blant annet studio, designlab og verksted. Utstyret har bransjestandard og er nøyaktig det samme som du vil møte i det virkelige arbeidslivet. Sammen med engasjerte, bransjenære faglærere og medstudenter som brenner for det samme som deg, vil du som student ved Fagskolen Kristiania Bergen være godt rustet for arbeidslivet som venter på deg!

Bildet viser et bilde av Bryggen i Bergen. Solen stråler på de gamle husene og himmelen er blå.
Bryggen i Bergen er verdenskjent, og dette blir utsikten fra de nye lokalene til Fagskolen Kristiania.

Content card Tilleggsinfo artikler