Astri Øverdal står foran et VG-skilt som lyser.
— Praksis er et høydepunkt, for da får du virkelig kjenne på hvordan det er å jobbe som journalist. Journalistikkstudent ved Kristiania, Astri Øverdal, formidler hva som skjer til unge via en app.


Astri foran VG logoen.
Journalistikkstudent Astri Øverdal har praksis i VG Peil.

Skal være visuelt bra

VG Peil heter appen, og den tar for seg store saker både innenlands og utenlands, pakker dem inn i en bilderik fremstilling med en liten tekst om sakens kjerne.

— I VG Peil produserer jeg nyhetssaker, samtidig som jeg jobber litt med innhold til sosiale medier, sier Astri Øverdal og fortsetter:

— I tillegg jobber jeg også med å utvikle appen for å se hvordan den kan bli enda bedre enn den er i dag. Nyhetene skal leveres på en sømløs måte, de skal se bra ut visuelt og en skal bruke kort på å oppdatere seg, forteller Øverdal.

Får videre jobb i VG

Hun har nå fått videre arbeid som tilkallingsvikar i VG, noe hun setter stor pris på.

— Kristiania har et stort fokus på at du skal skaffe deg erfaring. Du oppfordres til å søke jobb som journalist – selv når du studerer, forklarer Astri Øverdal, som også har jobbet som journalist i Universitas ved siden av studiene.

— Som nyhetsjournalist må du ha en viss allmennkunnskap. Derfor er det så bra med Kristiania hvor de har et bredt spekter av emner som gjør at du får litt av hvert.

— Å være journalist er å være formidler

Nyhetssjef i VGTV, Silje Ensrud, stiller seg bak Astri Øverdal sine tanker om at erfaring er viktig. I tillegg til å ha nyhetsteft selvfølgelig.

— I VG ser vi etter folk som er idérike, initiativrike og som tar i et tak. Silje Ensrud har jobbet i VGTV i flere år, både foran og bak kamera. En kompetanse alle journalister burde ha, skal vi ta henne på ordet.