Tina Ødegård sittet i en sofa hos Sparebanken Vest sammen med en annen person. De har en samtale.
Tina Ødegård (t.v.) er svært fornøyd med kunnskapen Karen Holta viste under praksisperioden i Sparebanken Vest.

Det er viktig å vite hva som foregår ute i næringslivet, for å bli godt rustet for hverdagen etter studiene. Faglig tyngde og toppkarakterer er ikke lenger nok for å lande drømmejobben. Kristiania i Oslo og Bergen tilbyr studentene erfaring og kunnskap slik at de kan knytte pensum mot virkelighet.

Du møter forelesere og gjesteforelesere med erfaring fra næringslivet, samt muligheten til å velge praksisperiode. Det gir verdifull «hands on»-erfaring.

    Høyt faglig nivå

    Linda Nødseth jobber som «Change Manager» for forsikringsselskapet Tryg i Bergen. I fjor hadde hun en HR- og personalledelse student fra Kristiania i praksis.

    – Det var veldig kjekt å ha en student fra Kristiania hos oss. Studenten hadde relevant kunnskap, og kom med mange gode ideer, sier Linda.

    Linda Nødseth sitter i en rød sofa med den kjente livbøya til Tryg bak seg.
    Linda Nødseth jobber som Change Manager i Tryg. Hun mener at mange studenter fra Kristiania har et høyt faglig nivå.

    Linda har vært gjesteforeleser hos Kristiania ved et par anledninger. Hun forteller at hun har et veldig positivt inntrykk av studentene.

    Mange av studentene ligger på et høyt nivå både faglig og motivasjonsmessig.
    Karen Holta smiler tli kamera med dype smilehull. Hun har langt, blondt hår og mørkeblå strikkegenser.
    Karen Holta forteller at hun lærte mye av å være ute i praksis. Hun studerte Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

    Ble ansatt etter praksisperiode

    Karen Holta var i praksis hos Sparebanken Vest (SPV) i Bergen. Tina Ødegård, konserndirektør for Organisasjon og Utvikling i SPV, er svært fornøyd med Karens innsats. Tina beskriver Karen som initiativrik, strukturert og løsningsorientert.

    – Karen hadde med seg mye god kunnskap fra Kristiania. Vi ansatte hun på deltid etter praksisperioden, sier Ødegård.

    Tina forteller at hun gjerne kunne ansatt flere studenter fra Kristiania i Sparebanken Vest.

    – Vi ser at kompetansen kandidatene fra Kristiania har er relevant innen det fagområdet jeg leder i Sparebanken Vest. I tillegg til utdanning legger vi stor vekt på personlige egenskaper når vi rekrutterer, sier Tina.

    Fikk smake på arbeidslivet

    Karen Holta (24) tar for øyeblikket en master på London School of Economics and Political Science (LSE). Hun studerte Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

    – Bachelorgraden og praksisperioden fra høyskolen har hjulpet meg å forstå nye og komplekse teorier og problemstillinger. Jeg fikk også en smak på hvordan arbeidslivet fungerer, sier Karen. Karen har flere tips til andre studenter som ønsker å bli bemerket i praksisperioden.

    Vær nysgjerrig, ydmyk og frempå. Du må vise at du er en ressurs.

    Karen anbefaler også andre studenter å skape relasjoner og bygge nettverk med flere enn de du jobber i avdeling med.

    – Se på kandidater fra Kristiania

    Heidi Jeanett Nygård, salgsdirektør for Scandic Hotels, har lang fartstid i reiselivsbransjen. Hun har ansatt flere kandidater fra Kristiania. Det er kandidater fra både Hotelledelse og HR og personalledelse.

    – De vi har ansatt er kandidater som skal lykkes videre i Scandic Hotels. Noen kommer nok også til å sitte i ledende posisjoner i fremtiden, sier Heidi.

    Heidi Jeanette Nygård sitter inne på Scandic i en sofa.
    Heidi Jeanett Nygård, salgsdirektør for Scandic Hotels.

    Heidi mener Kristiania har høy faglig integritet. Videre forteller hun at Scandic har hatt stor nytte av studentene i bransjen.

    Jeg vil på det varmeste anbefale alle å se på kandidater fra Kristiania.

    Knut Kettermann, Hotelldirektør for Myrkdalen Hotell, forteller i likhet med Heidi at Bachelor i hotelledelse er en fremtidsrettet og praktisk orientert utdanning. 

    HR, markedsføring og kom + spør en student