Karen Holta på praksisplassen

Som en del av studieløpet på flere av bachelorstudiene sendes studentene ut i praksis. Først ut i år er studentene i Bergen. I åtte uker skal studentene være utplassert i en bedrift tre dager i uken. Tre studenter på Bachelor i HR og personalledelse forteller om hvilke forventninger de har til praksisoppholdet. 

Store forhåpninger  

Karen Holta har så vidt startet på sin første uke hos Sparebanken Vest, men forteller at forventningene bare stiger og at det er mye hun ser frem til. Studentene som går ut i praksis har som mål å se hvordan studiet faktisk fungerer ute i arbeidslivet og har forhåpninger om å kunne sammenligne teorien de lærer i forelesning med den faktiske jobben.

Bestill studieveiledning Bestill studieveiledning

- Jeg gleder meg blant annet veldig til å ta ordentlig fatt på prosjektet jeg skal jobbe med i "onboarding", jeg ser fram til å lære masse av disse prosjektene.

Renate Aasen hos Mowi

Ny hverdag med nye impulser

Å gå rett fra skolebenken, til å stå opp om morgenen og gå på jobb kan være en rar følelse, fordi hverdagen plutselig er helt ny med nye impulser, sier Holta. Ute i praksis vil studentene få en mye bedre helhetlig forståelse av HR-bransjen. Noe Holta sier helt klart vil være en fordel med tanke på studiene videre.

- Når man er i praksis får man se og føle på hvordan samspillet i en organisasjon fungerer, og hvor HR står i dette. Det er en erfaring man ikke får av å sitte i forelesning.   

Norges største lakseoppdretter

Hos Mowi sitter HR-studenten Renate Aasen. Hun har mange av de samme forventningene som Holta og ser på praksisperioden som en gylden mulighet til å lære hvordan HR-verktøy fungerer i praksis. 

- Jeg ser også svært frem til å ta del i dagligdagse oppgaver og prosjekter, som kan gi meg enda mer faglig påfyll og forståelse

I tillegg tenker jeg at studiepraksis kan gi en pekepinn på hva jeg ønsker å arbeide med i senere karriere. Dette tenker jeg vil oppleves som en motivasjon for videre studier, avslutter Aasen.  

Ingrid Thunes i praksis hos Hansa Borg Bryggerier

Avbrekk fra studiehverdagen 

HR-student Ingrid Thunes fikk muligheten til å ta sin praksis hos Hansa Borg Bryggerier. Thunes trekker frem at hun ser frem til å få et avbrekk fra den vanlige studiehverdagen. 

Jeg er avhengig av variasjon i hverdagen for å ikke kjede meg!  

En mer uformell atmosfære  

Det kan være skummelt å gå over til det seriøse arbeidslivet, forteller Thunes, men at det var en mye mer uformell atmosfære på arbeidsplassen enn det hun hadde sett for seg. Folk stikker innom kontoret gjennom hele dagen, og tar seg god tid til å diskutere privatlivet og ikke bare jobbfronten. Jeg er heldig som har fått denne muligheten! I tillegg til relevant erfaring vil det også bli en mer attraktiv CV!

Utveksler erfaringer

Underveis har studentene felles gruppesamlinger. Slik kan de utveksle erfaringer seg imellom, forteller høyskolelektor Andreas Thon. Han er ansvarlig for å koordinere avtalene med de ulike praksisvirksomhetene. 

– Vi legger vekt på at studentene våre skal få et godt faglig utbytte ved siden av arbeidslivserfaringen praksis gir og forbereder dem grundig før de skal ut i praksisoppholdet. 

Samtidig sier NHO og andre i arbeidslivet at studenter generelt bør ha mer praksis i studietiden, noe vi som en framtidsrettet høyskole tar til etterretning. 

– De får også en egen faglig veileder underveis og vi samles jevnlig i grupper der de deler sine erfaringer. Slik er de med på å gi hverandre innspill på hvordan den enkelte kan løse oppgavene og utfordringene de møter der ute.

  • Hvorfor velge Kristiania

    Det finnes mange gode grunner til å velge Høyskolen Kristiania. Vi har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter. Les mer her!
  • Usikker? Bestill veiledning!

    Usikker på hva du vil studere? Vi har flinke folk som kan hjelpe deg, bestill gratis studieveiledning her!