teknologi - flere dataer ovenfra

På tross av en oppsving i norsk økonomi, hører vi fortsatt om arbeidsledighet og tusenvis av søkere til et fåtall av jobber. Visst er det realiteten i enkelte bransjer, men for IT-bransjen er det stikk motsatt. En teknologiutdanning er noe av det tryggeste du kan utdanne deg til om dagen, forteller NAV til NRK. De merker at etterspørselen etter IT-folk stadig øker. Terje Tønnesen, direktør i NAV Telemark, er ikke i tvil om at IT-bransjen blir viktig for Norge framover, og at bransjen kommer til å trenge enda flere folk i tiden som kommer.

– Garantert en sikker og spennende fremtid

Administrerende direktør i IKT Norge, Heidi Arnesen Austlid, forteller til NRK om en næring som lider av underbemanning. Derfor påpeker hun mulighetene det innebærer å besitte solid IT-kompetanse.

– Hvis du har en IT-utdanning i bunn er du garantert en sikker og spennende framtid. Behovet for IT-kompetanse blir større og større, ikke bare for IT-næringa, men også for alle andre næringer, sier hun.

Flere utdanningsmuligheter innen teknologi

Ved Høyskolen Kristiania tilbyr vi flere ulike retninger innenfor teknologi, fra bachelor- til masternivå.

Teknologityngde

 Tor-Morten Grønli er professor ved Institutt for teknologi og underviser på bachelorstudiene. Han forteller om en studiemodell som åpner dørene til mange ulike og spennende stillinger i bransjen.

– Det kan være godt å vite at uavhengig av hva du velger, så får du en bachelorgrad i informasjonsteknologi. Dette er en viktig forutsetning og gjør at du har med deg generell kompetanse som døråpner til mange stillinger. I tillegg gjennomfører du et felles førsteår før du spesialiserer deg innen ditt valgte program. Det gjør at du tar med deg dybdekunnskap. Dersom du ønsker det, kan du også bytte bachelorprogram etter å ha fullført første året, understreker Grønli.

Lang erfaring innen IT

Høyskolen Kristiania besitter solid erfaring innen IT. Det tidligere NITH, som senere ble Westerdals Oslo ACT og nå Høyskolen Kristiania, har gjennom flere tiår har utdannet studenter til mange banebrytende, norske IT-bedrifter som Bekk, Accenture, Sopra Steria og Making Waves.

Vil du sikre deg jobb etter studiene? Vi har rullerende opptak

Hvis du vil ta en bachelorgrad i teknologi, har vi følgende du kan velge mellom:

Dersom du allerede har en bachelorgrad, har vi flere spennende mastergrader: