Go to main content
Studentklinikken blogg osteopati

Christine Wagle Wiger, Bachelor i Osteopati og videreutdanning i Osteopati:

Å høre om et tema i forelesning er bra. Og helt nødvendig. Det som er langt bedre er få brukt teorien i praksis.

Både Bachelor i Osteopati, akupunktur og ernæring er praktiske fag, hvor de fleste som er ferdige kommer til å jobbe i direkte kontakt med pasienter.

Gjennom praksis på klinikken får vi som studerer muligheten til å se ekte pasienter, med ekte problemstillinger og ekte plager.

Under god oppfølging av veileder får vi en unik mulighet til å lære og praktisere faget vårt, slik at vi skal være best mulig rustet til arbeidslivet.


Det skal være lov å prøve og feile. Det får man lov til på klinikken. Det er derfor vi er der.

Er det skummelt? Visst er det det. Men vi er der for å utfordre oss selv. For å lære.

For å utvikle oss, slik at vi blir så gode terapeuter som overhodet mulig.

Veilederne er der for å veilede og hjelpe oss til å bli bedre. De vil at du skal utvikle deg, og kunne tenke selvstendig. Det å være i praksis er en ypperlig måte å forberede seg på hverdagen. Den som kommer etter at man er ferdig med studiene. Den hverdagen hvor man ikke lenger har støtte fra Lånekassen. Den hverdagen når du skal ut i jobb.

Den hverdagen som for meg selv ikke er så veldig langt unna.

Jeg studerer selv osteopati på fjerde året, og skal til sommeren opp til min siste eksamen. Om jeg gruer meg? Jeg hadde løyet om jeg hadde svart nei. Jeg gruer meg, og jeg er spent, for jeg vet ikke helt hva som venter meg. Men det jeg vet er at det kommer til å bli helt sinnsykt gøy. Og spennende. Og utfordrende. Og gøy. Men det sa jeg kanskje. Jeg vet bare at jeg aldri hadde vært der jeg er i dag, uten praksisen.

 Det er opp til meg selv å tilegne meg den kunnskapen og erfaringen jeg trenger frem til sommeren. Dette gjør jeg ved å øve, prøve og feile. Igjen og igjen. Til det sitter. Jeg håper du gjør det som kjennes riktig for deg. Jeg ønsker deg lykke til :)

- Christine 

Viger, Christine Wagle