Studenter tar notater på forelesning. Fagskolestudiet Reklame og merkekommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Oslo

Reklame og merkekommunikasjon

På fagskolestudiet i Reklame og merkekommunikasjon får du utvikle din kreativitet og får jobbe praktisk med kommunikasjon fra første studiedag.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Drømmer du om å jobbe med kommunikasjon som engasjerer og berører? Fagskolestudiet Reklame og merkekommunikasjon er utdanningen for deg som ønsker å jobbe med kreativ kommunikasjon, enten som Art Director, tekstforfatter eller som kreatør.

Kreativitet i kommunikasjon er viktigere enn noensinne. Kommunikasjonskanalene har blitt flere og kompleksiteten større. Aldri før har vi hatt tilgang på innhold av så høy kvalitet som det vi har i dag.

Vi blir mer og mer selektive på hva vi bruker tiden vår på. Dette setter enda høyere krav til dem som lager kommunikasjon. God kommunikasjonen i dag må oppleves som sann, relevant og engasjerende, samtidig som den må fungere godt i digitale flater.

På Reklame og merkekommunikasjonsstudiet får du utvikle din kreativitet og får jobbe praktisk med kommunikasjon fra første studiedag. Gjennom workshops, byråbesøk og oppdrag for store og små virksomheter lærer du å lede kreative prosesser, fra idé og konsept til gjennomføring av kampanjer og andre kommunikasjonstiltak.

Studiet gir deg en allsidig kompetanse, som gjør deg til en ettertraktet kandidat i kommunikasjonsbransjen og andre kreative næringer.  

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

På Reklame og merkekommunikasjon får du kunnskap om modeller, prosesser og verktøy innenfor fagene Art Direction, tekstforfatting og kommunikasjonsstrategi. Andre studieår kan du velge å spesialisere deg innen det fagområdet du liker best.

Du lærer om kreative prosesser og metoder, og vil gjennom hele studiet jobbe med utvikling av ideer og konsepter som kan danne grunnlag for kreativ kommunikasjon. Det meste av dette arbeidet skjer i grupper.

Gjennom hele studiet får du jobbe med innholdsproduksjon for ulike flater som trykte medier, film, radio, digitale- og sosiale medier. Du får løse reelle caser for bransjen, og lærer å anvende ulike dramaturgiske, språklige og visuelle virkemidler, tilpasset både målgruppe og kanal.

I løpet av studietiden din vil vi blant annet fokusere på: 

 • Kreative prosesser og metoder
 • Konseptutvikling og idéarbeid
 • Brukerinnsikt og markedsanalyse
 • Reklame og sosiale medier
 • Digital innholdsproduksjon
 • Visuell kommunikasjon og tekstforfatting
Byråkonkurransen er et av årets høydepunkt på reklamestudiet. 1. og 2. klasse blir delt inn i ulike studentbyråer, som skal kjempe om å finne de beste løsningene på ekte briefer de får fra bransjen. Sjekk ut hvilket studentbyrå som stakk av med seieren i Byråkonkurransen 2021!

Du får delta i tverrfaglige prosjekter sammen med andre fagskolestudenter på studier som Musikkdesign, Illustrasjon og Design Thinking. Du vil jevnlig bli undervist av gjesteforelesere fra kreative byråer som Dinamo, Trigger, Marveolus, Try Opt og Tante Randi.

Siste semester av studiet kan du søke praksis i en valgfri bedrift. På denne måten får du mulighet til å tilegne deg verdifull bransjeerfaring, knytte kontakter i bransjen og anledning til å vise hva du kan. Målet er at du etter to år på fagskolen skal ha kunnskapen og ferdighetene som skal til for å ta steget ut i arbeidslivet!

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning kan du bidra i alle ledd av kommunikasjonsarbeidet ­– fra strategi til utforming kommunikasjonskonsepter.

Du kan lede kreative prosesser, og har lært å anvende ulike dramaturgiske, språklige og visuelle virkemidler i kreativ kommunikasjon og merkevarebyggende kampanjer. Du har også lært å tilpasse budskap og valg av kanal til ulike målgrupper.

Porteføljen du har opparbeidet deg etter to år, gir et godt utgangspunkt for å søke jobb i:  

 • Reklame- eller kommunikasjonsbyrå
 • Mediehus
 • Markedsavdeling i privat eller offentlig sektor
 • Starte eget selskap

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad. Du kan velge å studere i Australia, England, Italia eller Tyskland.

Du kan også søke om opptak til andre året på bachelor i Kreativ markedskommunikasjon, dersom det er ledige studieplasser.

Content card artikler

 • Christina Forstrønen Bruarøy fotograferer et vakker og høstlig landskap fra et stort vindu. Hun har på seg svarte treningsklær og lyst blondt hår i hestehale.

  Rett fra skolebenken og inn i reklamebransjen

  Vetle Hofstad og Christina Forstrønen Bruarøy fullførte reklameutdanningen ved Fagskolen Kristiania før sommeren. Nå har de begge sikret seg relevante fulltidsjobber.
  Les mer
 • Fem fra Reklamekollektivet står på scenen under Kuben 2019. De har nettopp mottatt en pris.

  Fra venner til gründere i kreativt byrå

  Tidligere studenter fra Fagskolen Kristiania startet det prisbelønte Reklamekollektivet sammen. ­– Vi har en spennende tid foran oss, sier de.
  Les mer

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Aktuelt fra reklame og merkekommuniksjon

 • – Fant gjengen min på Kristiania
  Reklame og merkekommunikasjon

  – Fant gjengen min på Kristiania

  Derfor er disse studentene så fornøyde med valget av studiested.
  Les mer
 • Rett fra skolebenken og inn i reklamebransjen
  Reklame og merkekommunikasjon

  Rett fra skolebenken og inn i reklamebransjen

  Vetle og Christina fullførte reklameutdanningen før sommeren. Nå har de begge sikret seg relevante fulltidsjobber.
  Les mer
 • Reklame og merkekommunikasjon - Fullfinansiert
  Reklame og merkekommunikasjon

  Reklame og merkekommunikasjon - Fullfinansiert

  På fagskolestudiet i Reklame og merkekommunikasjon får du utvikle din kreativitet og får jobbe praktisk med kommunikasjon fra første studiedag.
  Les mer
 • Fra venner til gründere i kreativt byrå
  Reklame og merkekommunikasjon

  Fra venner til gründere i kreativt byrå

  Tidligere studenter fra Fagskolen Kristiania startet det prisbelønte Reklamekollektivet sammen.  ­– Vi har en spennende tid foran oss, sier de.
  Les mer
 • Landet praksisplass hos Tante Randi Reklamebyrå
  Reklame og merkekommunikasjon

  Landet praksisplass hos Tante Randi Reklamebyrå

  Oda Lisberg og Malin Aurora Valkvæ hadde fem måneder praksis i reklamebyrået Tante Randi!
  Les mer
 • Klare for Young Lions 2021
  Reklame og merkekommunikasjon

  Klare for Young Lions 2021

  Nasjonale gullvinnere og tidligere Kristiania-studenter Calle Bjørnqvist og Michael Solbakken er klare for Young Lions 2021!
  Les mer
 • Til topps i Norges største designkonkurranse
  Reklame og merkekommunikasjon

  Til topps i Norges største designkonkurranse

  Reklamekollektivet imponerte juryen med sitt identitetsarbeid for restauranten JAJA. 
  Les mer
 • Kreativ massasje for reklamestudentene på Zoom
  Reklame og merkekommunikasjon

  Kreativ massasje for reklamestudentene på Zoom

  Samme dag som regjeringen stengte alle undervisningsbygg i landet, hadde studentene på Reklame og merkekommunikasjon sin første digitale undervisningssøkt på Zoom.
  Les mer
 • Slik blir du god på kreativ kommunikasjon!
  Reklame og merkekommunikasjon

  Slik blir du god på kreativ kommunikasjon!

  Drømmer du om å jobbe som Art Director, tekstforfatter eller kreatør? Da er Reklame og merkekommunikasjon-utdanningen for deg.
  Les mer
 • Reklamestudent fikk drømmejobb i Trigger
  Reklame og merkekommunikasjon

  Reklamestudent fikk drømmejobb i Trigger

  Tidligere student på Reklame og merkekommunikasjon, Hanna Sætre, fikk jobb som kreatør i kommunikasjonsbyrået Trigger Oslo.
  Les mer
 • Fra fagskoleprosjekt til Netflix-suksess
  Reklame og merkekommunikasjon

  Fra fagskoleprosjekt til Netflix-suksess

  De tidligere reklamestudentene Kristian Andersen (24) og Amir Shaheen (32), står bak ideen til den første norske originalserien fra Netflix; «Hjem til jul».
  Les mer
 • Reklame og merkekommunikasjon
  Reklame og merkekommunikasjon

  Reklame og merkekommunikasjon

  På fagskolestudiet i Reklame og merkekommunikasjon får du utvikle din kreativitet og får jobbe praktisk med kommunikasjon fra første studiedag.
  Les mer

Studieprogramleder

Aranya Pascale Rusli

Søk på Reklame og merkekommunikasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer