Dans

Til dansen trenger du ikke forberede noe, - bare å møte opp på audition-dagen med treningstøy, pågangsmot og ønske om å gjøre ditt beste.

Sang

Til sang-delen skal du velge ut 2 av sangene fra hhv gutte eller jentemappen. Sangene skal fremføres på norsk. Øv dem inn utenat og øv gjerne også sammen med backing-trackene som ligger sammen med notene. Dette er omtrent slik piano-akkompagnementet vil være på audition og du blir vant til rett toneart.

NB: En del av sangene er kortet ned og det er viktig at du øver inn rett versjon! 

Bruk bare noter/tekster som ligger på mappen dere har fått link til. Det er disse som pianisten vil spille på auditiondagen.

Tips når du forbereder deg:

  • Du skal forberede sangene ut ifra handlingene i musikalene sangene er hentet fra. Det er derfor viktig å gjøre research så forstår hvem du er når du synger og hvordan sangen inngår som del av handlingen. 
  • Det legges vel så mye vekt på formidlingen av teksten som vurdering av stemme så bruk god tid på fordøye teksten og finn ut hvordan du ønsker at din fremføring skal være. Bruk gjerne tid på teksten som monolog uten musikken under innøvingen.
  • Velg heller sanger du behersker stemmemessig framfor å velge noe du følger du må strekke deg maksimalt for å komme igjennom. 

Skuespill

Til skuespill-delen skal du velge 1 av de 4 tekstene og forberede den som en monolog. 

Alle 4 tekster kan gjøres av begge kjønn. Navn kan fritt byttes ut med andre navn av valgfritt kjønn og hun kan byttes ut med han etc. 

I audition-rommet vil det finnes to stoler og et bord som du kan velge om du vil benytte. Du kan også ha med en mindre rekvisitt dersom du ønsker dette.

Tips når du forbereder deg - bestem deg for:

  • Hvem er du?
  • Hvem snakker du til? 
  • Hvorfor sier du det du sier?

Filer

Sanger

Liste over sanger finner du her

Monologer

Monologer

Egenvurderingsskjema

I tillegg må du fylle inn egenvurderingsskjema og laste dette opp på Min side før søknadsfristen på studiet går ut.