Maren drikker kaffe foran en kollasj av flyttelass og oppvask

1. Semesterregistrere deg i StudentWeb ?

I starten av august får du tilsendt FEIDE-innloggingen din. Med FEIDE-innlogging kan du logge på StudentWeb, hvor du kan registrere deg for semesteret, melde deg til eksamen og følge med på resultatene dine. Du kan også bruke FEIDE-innloggingen til å logge på Canvas, hvor du har kontakt med din klasse og dine forelesere, får informasjon om undervisningen, dokumenter og lignende. Dette fungerer ganske likt som Fronter og ItsLearing, som mange har brukt på VGS.

Når du har mottatt FEIDE-innloggingen din må du registrere deg i StudentWeb. Dette må du gjøre for å bekrefte overfor skolen at du skal delta i undervisningen og ta eksamen det kommende året. Skolen trenger denne bekreftelsen, slik at de kan videreformidle til Lånekassen at du har rett på stipend og lån det kommende året.

2. Hente studentbevis på campus ?

Som ny student kan du møte opp på alle våre campus (unntatt campus Brenneriveien) og få produsert studentbevis fra og med 5. august kl. 11:00. Åpningstider ser du her. Det anbefales å gjøre dette før skolestart grunnet stor pågang i Into Campus-uken. Studentbeviset fungerer som adgangskort på campus, legitimasjon til eksamen, betalingskort på printere og utlånskort på biblioteket.

Mer informasjon om studentbevis finner du under "Viktig informasjon" og "Studentbevis", på informasjonssiden for nye studenter. Velg ditt studiested først. Etterpå kan du laste ned studentbevis-appen med FEIDE-innloggingen din, og få se resultatet. ✨

May the odds be ever in your favor✨ 

To forskjellige studentbevis, et med et fint bilde, et med et "vanlig" passfoto
PRO TIP: Vær forberedt på at du skal bli tatt bilde av når du fikser studentbevis. Med vennlig hilsen en som ikke visste det.

3. Søke studiestøtte fra Lånekassen ?

Første punkt på vår sjekkliste, fordi vi vet hvor viktig det er som student. Du kan allerede nå søke om

Maren sitter på på en haug med mynter og smiler.

4. Betale semesteravgift ?

Når du har søkt og mottatt stipend og lån fra Lånekassen, må du betale semesteravgiften. Denne får du tilsendt på en faktura, med kontonummer og KID-nummer. Har du spørsmål ang. dette går det an å kontakte Faktura@kristiania.no

5. Få oversikt over timeplan og pensum ?

Dersom du skal ta et høyskolestudium vil du få pensumlitteraturen til hvert emne i Canvas, som du får tilgang til når du har fått FEIDE-innloggingen din i starten av august. Skal du ta et fagskolestudium får du en oversikt over hvilke bøker du trenger til semesterstart i emnebeskrivelsene. Ta en titt på "Pensumlitteratur og emnebeskrivelser" her. (Husk at du må velge ditt studiested, og "Viktig informasjon" først).

Pensumlistene oppdateres årlig, og det er derfor viktig at du dobbeltsjekker dem før du eventuelt kjøper brukte bøker. Det kan væære ganske kjedelig å ha brukt penger på en brukt bok du ikke får bruk for. Du får kjøpt bøkene dine nye på Akademika. Hvis du ønsker å kjøpe brukte bøker, kan du sjekke ut facebookgruppen "Høyskolen Kristiania - kjøp og salg av pensumbøker".

Pensum-bøker, maren står foran med hendene i kors.

6. Sjekke utstyrslisten til ditt studium ?

Mange av våre studier har egne krav til utstyr. Her finner du en oversikt over utstyrslister til alle studium.

7. Finne sted å bo ?

Kanskje det vanskeligste av alt i disse dager? Det finnes mange aktører i Oslo og Bergen som leier ut boliger. Studentsamskipnadene har studentboliger, og på Finn.no og Hybel.no kan du finne både etablerte kollektiv som har et ledig rom, og leiligheter til leie. Det finnes også andre aktører som tilbyr studentboliger. Thon og Anker Studentbolig er blant disse. I tillegg kan det være en god idé å legge ut en Facebook-post om at man leter etter sted å bo, kanskje du kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen? På Hybel.no kan man laste opp en annonse med informasjon om seg selv og hva man leter etter gratis. Finn.no tilbyr også dette, men der må du betale.

Et godt tips er å se utenfor sentrumskjernen. I både Bergen og Oslo er kollektiv-tilbudet så godt at det ikke vil være noe problem å bo på utenfor sentrum. Ikke tenk på gangavstand til skolen, tenk heller på leilighetens nærhet til busstopp, trikkestopp, bybane- og t-banestopp, og avstand til dagligvarebutikker. Bor du i nærheten av et stopp er veien inn til sentrum og skolen uansett kort. Alle våre Campus ligger nært knyttet til kollektivsystemer.

Maren drikker kaffe foran en kollasj av flyttelass og oppvaskMaren drikker kaffe foran en kollasj av flyttelass og oppvask
Og så er det bare å nyte kollektiv-livet og alt det har å bjuda på.

8. Få deg billett til bussen ?

Apropos kollektivsystemet. Både i Oslo og Bergen trenger du billett til kollektivtransport. Dette finnes det apper for. I Bergen heter systemet Skyss og i Oslo heter det Ruter. Begge transportselskapene har to forskjellige apper. Den ene heter "Billett" og den andre "Reise". I "Billett" kan du kjøpe månedskort. Husk at prisen er lavere for alle studenter. Ha alltid med deg studentbeviset ditt, og last ned appen "Studentbevis". I appen "Reise" kan du skrive inn hvor du reiser fra, og hvor du skal for å få opp det beste og raskeste alternativet for reisen. Denne er kjekk å ha for å sjekke når neste buss går til skolen, eller når siste nattbuss hjem går.

9. Få kontroll over de ulike campusene ?

Hvilket campus hører ditt studium til? Og hva med vennen din som også skal begynne på Høyskolen Kristiania? Her finner du en oversikt over alle våre campus, og hvilke institutt som hører til hvor.

campus fjerdingen
Campus Fjerdingen

10. Finn ut hvordan du finner riktig rom på skolen. ?

Når du vet hvilket campus du hører til, kan det være lurt å forstå hvordan man finner frem til riktig rom.

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania
Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania