Synne Skjulstad

    • Førsteamanuensis
  • Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Synne Skjulstad er førsteamanuensis ved Westerdals, Høyskolen Kristiania. Skjulstads har en PH.D fra Institutt for Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Hun underviser i kommunikasjon av mote og i kommunikasjonsdesign og visuell kommunikasjon, blant annet i samarbeid med Kunsthøyskolen i Oslo. For tiden omhandler hennes forskning hvordan medieringen av mote endres i møte med nye mediebetingelser. Skjulstad arbeider i grensesnittet mellom medieestetikk, plattformstudier og forskningsfeltet 'fashion studies'. Hun leder forskningsprosjektet "Norsk Mote: Kulturell Produksjon og Estetiske Medieringspraksiser" som er støttet av Kulturrådet.

Skjulstad arbeider også med kunstnerisk praksisbasert forskning med prosjektene 'Seabling: Discursive Jewellery and Marine plastic debirs' og et fotografiprosjektet 'Equine Photography' som udersøker fortografiske representasjoner av hester. Skjulstads forskning er publisert i en rekke internasjonale bøker og tidsskrifter, blant annet i Fashion Theory, International Journal of Fahion, Digital Creativity og Journal of Media Practice.

Ekspertområder

Ansatte detaljer