Mikroemnene er i sin helhet nettbaserte, og du kan starte studiene hver dag hele året. Tilbudet omfatter undervisningsfilmer, tekster og oppgaver som støtter opp om din læring.

Du har tilgang til en veileder, som svarer på faglige spørsmål og gir individuell veiledning og støtte. På den måten forener mikroemnene fleksibilitet og læringsstøtte.

Alle våre mikroemner gir 2,5 studiepoeng og avsluttes med en digital hjemmeeksamen som vurderes til bestått eller ikke bestått.

Hvert emne fungerer frittstående og gir deg en avsluttende kvalifikasjon, men du kan også sette sammen flere mikroemner og bygge ut til del av en større grad. 

Portrett av ung kvinne
Mikroemner gir deg både fleksibilitet og læringsstøtte underveisFoto: Jonatan Arvid Quintero

Arbeidslivsrelevans og nøkkelkompetanse

Våre mikroemner gir kompetanseheving innenfor fagområder som arbeidslivet etterspør, og gir deg som arbeidstaker nøkkelkompetanse og faglig utvikling for nåværende eller fremtidige stillinger.

Aktualisering, eksempler og caser fra arbeidslivet inngår som integrert del av alle våre mikroemner, og læringsaktivitetene er utformet slik at du kan ta utgangspunkt i egen arbeidssituasjon eller en bransje du har interesse for. På den måten bygger mikroemnene bro mellom faginnhold og arbeidsliv.

For en arbeidsgiver betyr det at kompetansehevingen kan komme arbeidsplassen til nytte ikke bare etter endt studium, men også underveis i studiet, gjennom tilrettelegging for at studentene kan anvende fagstoffet aktivt i egen arbeidshverdag, og ta utgangspunkt i aktuelle arbeidsoppgaver.

Digital forretningsforståelse

Først ute blant våre mikroemner er tre emner innen digital forretningsforståelse. Hvordan påvirker den digitale transformasjonen forretningsdrift og forretningsmodeller, og hvordan kan en virksomhet eller organisasjon utnytte mulighetene i den digitale økonomien for å fremme verdiskaping og innovasjon?

I disse emnene lærer du om hvordan virksomheter kan bruke digitalisering som konkurransefortrinn og utvikle lønnsomme digitale forretningsmodeller. Du lærer også om hvordan muliggjørende teknologier legger til rette for ny verdiskaping, og du får innsikt i sentrale prinsipper for personvern og datasikkerhet.

Nye og populære emner, mikroemner og nettstudier
Nettstudier

Se våre mikroemner

 • Digitalisering og forretningsanalyse

  Digitalisering og forretningsanalyse

  Les mer
 • Data og teknologi til forretningsbruk

  Data og teknologi til forretningsbruk

  Les mer
 • Personvern og datasikkerhet

  Personvern og datasikkerhet

  Les mer

Artikler om livet som nettstudent

 • Nå kan du studere IT på nett hos Kristiania
  Nyheter

  Nå kan du studere IT på nett hos Kristiania

  Med dette nettstudiet står du bedre rustet i møte med digitaliseringen.
  Les mer
 • – Netflix er vår største konkurrent
  Nettstudier

  – Netflix er vår største konkurrent

  Utdanning skal være så fleksibel at du kan gjøre det når som helst – og hvor som helst.
  Les mer
 • – Slik ruster du deg for fremtidens jobbmarked
  Nettstudier

  – Slik ruster du deg for fremtidens jobbmarked

  Det er to ting som kan sikre deg et fortrinn i jobbjakten, sier rekrutteringsekspert.
  Les mer