Ta 2,5 studiepoeng om gangen
Hørt om mikroemner? Høyskolen Kristiania har nå lansert en helt ny produktkategori for deg som trenger en kjapp up-skill. De første tre er kurs innen digital forretningsforståelse, og er tenkt som hyperfleksibel videreutdanning for folk på farten.
– Små emner er ofte lettere å få ferdig enn store i en travel hverdag. Det er viktig av utdanningstilbudet er tilpasset de som skal lære, sier prorektor Christen Krogh, Avdeling for arbeidsliv og innovasjon.
Mikroemner er korte og heldigitale kurs som gir tilgang til en fleksibel, relevant og raskt tilgjengelig kompetanseheving av høy faglig kvalitet.

Nysgjerrig på rask kompetanseheving?
– At vi nå tilbyr denne typen studiepoenggivende emner bidrar til verdifull omstillingskompetanse for samfunns- og arbeidsliv, så vel som for den enkelte student, sier Tove Schmidt Galaaen i Avdeling for fleksibel og livslang læring.

Utvikling av studieporteføljen for mikroemner tar utgangspunkt i fagområder som arbeidslivet etterspør, og først ute blant våre mikroemner er tre emner innen digital forretningsforståelse.
Førsteamanuensis Helene Lie Røhr, ved Institutt for økonomi og innovasjon, har utviklet de første mikroemnene ved Høyskolen Kristiania. Mikroemnene som nå tilbys, heter:
- Digitalisering og forretningsanalyse
- Data og teknologi til forretningsbruk
- Personvern og datasikkerhet
Denne typen studiepoenggivende emner bidrar til verdifull omstillingskompetanse for samfunns- og arbeidsliv, så vel som for den enkelte student.
Oppstarten bestemmer studenten selv. Alle mikroemnene gir 2,5 studiepoeng hver og avsluttes med eksamen. Forventet arbeidsmengde er omkring 70 timer på hvert mikroemne. De kan tas enkeltvis, men også sammen om en ønsker et større faglig byks. Helene forteller at dette er kurs tilpasset folk som har behov for en mer grunnleggende innføring i disse fagområdene.
– Hvem er målgruppen?
– Jeg vil generelt si folk som jobber på forretningssiden i bedrifter innenfor marked, HR eller merkantile fag. Selv om de ikke jobber med IT eksplisitt, så kan de lære seg å håndtere det og få innsikt i hvilken digital informasjon de har tilgang til. Forretningsmulighetene innenfor data og teknologi er store, sier Røhr.