Go to main content

Designlabben er i Rosenkrantz gate 16 og består av flere rom over flere etasjer som er fylt med maskiner og ny teknologi, og som studentene kan boltre seg i.

Designlabben befinner seg på Campus spikersuppa og består av flere rom over flere etasjer som er fylt med maskiner og ny teknologi som fagskolestudentene kan boltre seg i.

Alle fagskolestudenter har til enhver tid tilgang til Designlabben. Her kan du lære deg å bruke alle maskinene og du er velkommen til å jobbe med både skoleprosjekter og egne prosjekter. I løpet av høsten 2019 får også Fagskolen Kristiania i Bergen sin egen Designlabb tilpasset studietilbudet der.

Besøk Facebook-siden til Designlabben Gå til Facebook

På Designlabben i Oslo finner du community manager Tobias, han sørger for at Designlabben til enhver tid er i tipp topp stand, og at du som student får opplæring i hvordan du tar i bruk det utstyret som krever ekspertise. Han får også god hjelp av studentassistenter fra 3D og animasjon, grafisk design og spillutvikling. Det er også studentene selv på grafiske design som har laget logoen til Designlabben.

Alle fagskolestudenter i Oslo har tilgang til Designlabben. Her viser vår community manager, Hans Kristian, deg litt av hva labben har å by på.

Maskinene under er noen av de maskinene du som fagskolestudent i Oslo kan benytte deg av:

Cricut Maker

Cricut Maker er en lettvekts 2D-kuttende maskin som er ekstremt enkel å bruke. Den har et hode som du kan feste en kniv eller penn på
Cricut Maker


Cricut Maker er en lettvekts 2D-kuttende maskin som er ekstremt enkel å bruke. Den har et hode som du kan feste en kniv eller penn på, som igjen brukes til å enten skjære eller merke materialet du sender gjennom den. Papir, papp, tekstiler og lette treplater er populære materialer å bruke med denne maskinen. Den er også ideell til sjablonger. Alt gjøres enkelt via nettapp og krever ingen opplæring.

Laserskjærer

Epiloglaser laserskjærer i bruk
Epiloglaser laserskjærer

Med denne Epilog Helix 60W kan du både skjære og inngravere alt fra tre og denim til metall og akryl. Vi har til og med eksperimentert med mat, og det gikk helt fint å inngravere en banan. For å bruke maskinen må du delta på laserskjærerkurs. Tilbud om kurs settes opp fortløpende.

Plotter og printer

På designlabben finner du Plotteren Canon Image Prograf 6000 og fotoprinteren Epson P800
På designlabben finner du Plotteren Canon Image Prograf 6000 og fotoprinteren Epson P800

Vi har én høykvalitets fotoprinter og én plotter. Plotteren, Canon Image Prograf 6000, kan brukes til å printe ut ekstra store formater. Fotoprinteren, Epson P800, kan brukes til å printe ut plakater som blir kjørt gjennom folieringsmaskinen som på grunn av dens egenskaper kan printe sortfarge av høy kvalitet, som igjen folieringsmaskinen plukker opp. Fotoprinteren er dessuten spesielt godt egnet til å skrive ut logoen din på en transparent så du kan trykke den på en t-skjorte med silketrykk.

3D-printer

3D-printer
3D-printer

Ultimaker 3 er en letthåndterlig 3D-printer. Med en 3D-printer som denne er det bare fantasien som setter grenser. Vi har filamenter i flere varianter og farger. Når noen printer, streamer vi det til Twitch-kanalen til Designlabben. Vi har 4 printere av denne sorten og to eldre maskiner på Protolaben. 

Folieringsmaskin

Folieringsmaskin på designlabben til fagskolen kristiania
Folieringsmaskin

Caslon FoilTech FT12 plukker opp sortfargen på papir og legger på folie mens papiret valses gjennom maskinen. Velg mellom folie i alle regnbuens farger, du kan produsere alt fra visittkort og postkort til plakater – kun fantasien setter grenser.

VR

På designlabben finner du utallige VR-muligheter
Lag egne virtuelle opplevelser med VR

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR og PlayStation er noe av det vi har tilgjengelig for våre studenter, i tillegg til to gaming-PC-er som er kraftige nok til å ikke bare bruke utstyret, men også lage VR-opplevelser og spill. Poenget er ikke bare å kunne leke seg med allerede eksisterende spill, men også at du som student skal kunne lage egne virtuelle opplevelser. Dette kan for eksempel være import av 3D/CAD-modeller fra interiørstudiet slik at du som student kan oppleve det du har skapt, virtuelt.

Stabelskjæringsmaskin

Stabelskjæringsmaskin IDEAL 4705 er en ekstremt kraftig papirkutter
Stabelskjæringsmaskin IDEAL 4705 er en ekstremt kraftig papirkutter

IDEAL 4705 er en ekstremt kraftig papirkutter som er laget for å kunne kutte en stor bunke papir om gangen. Hos oss blir den brukt av studenter på grafisk design som lager bokomslag og grafikk til bøker, eller til noe som krever litt ekstra hestekrefter når man skal kutte papir.

iMac Pro og iPad Pro

Skal du redigere video, rendere 3D-modeller eller gjøre noe som krever heftig hardware? Da har vi seks ekstremt kraftige iMac Pro stående. Vi har også en mengde iPad Pro som studentene ved fagskolen kan låne. Alle iPad Pro er utstyrt med Apple Pencil, noe som gjør dem ideelle for studenter på illustrasjon og grafisk design. Alle iPadene har foreløpig fått Procreate og Swift Playgrounds installert.

Følg Designlabben på Instagram for inspirasjon Til Instagram

Silketrykk

Vi har et eget rom til silketrykk i U2, her finner du alt du trenger for å få illustrasjonen din ut av skisseboka og opp på en stor deilig plakat. Her har vi også en egen maskin til vinyltrykk.

Protolab

Protolaben finner du i U2 ved siden av silketrykkrommet. På folkemunne kalles dette snekkerbua siden det minner om en sløydsal med bordborr, båndsag, dykksag, kapp- og gjerdesag, 3d printere, limpistoler, loddebolter, pussemaskiner, forskjellige materialer til alle slags prototyper og mye mer. Vil du lage et nytt nattbord til studenthybelen? Laptop-stand? Smykkeskrin? Kom på besøk til protolaben!