En mann og en kvinne står og snakker ved siden av et bord.
Ikke nøl med å prøve ut noe nytt, for alt du vet så kan det bli det smarteste valget du tar. Foto: Kristiania/ Haakon Dueland

Er det lenge siden du studerte? Eller kanskje du aldri har tatt høyere utdanning? Det er uansett aldri for sent å begynne, uansett hvor lenge du har vært borte fra skolebenken. Her er seks veldig gode grunner til at du kanskje bør ta videreutdanning:

1. Høyere lønn 

Det er ingen hemmelighet at høyere utdanning kan gi lønnsøkning. Jo mer kunnskap du besitter, jo mer kan du bidra med, og det kan lønne seg. Med litt ekstra relevant kompetanse – og studiepoeng – kan plutselig lønningsdagen bli enda litt bedre. Ofte er det ikke mye som skal til. Med gode løsninger som kan tilpasses din hverdag kan du fortsette å jobbe, samtidig som du videreutdanner deg.

Bildelenke til landingsside for videreutdanning.

Trenger dere et kompetanseløft?

2. Du vil bytte jobb

Er det på tide å bytte jobb? Føler du at det er lite utviklingsmuligheter i jobben du har, så kan det å tørke støv av skolebøkene hjelpe med akkurat det. Kanskje du har en sterk interesse for noe annet enn den stillingen du allerede har. En videreutdanning kan være løftet du trenger, og til og med hjelpe deg på veien til det som faktisk er akkurat din drømmejobb!  

3. Få bevis på det du kan  

Kanskje du har vært så heldig å jobbe i flere år med noe du nå kan godt. Men har du papirer på det? Hvis du skal bytte jobb, så har du kanskje ingen måter å dokumentere hva du kan på. Flere år med jobberfaring er gull, men det nytter lite om du ikke kan bevise dette, og havner bak andre utdannede jobbsøkere. Med et dokument som viser nøyaktig hva du har kunnskaper om, vil du stille sterkere i en jobb søknadsprosess.  

4. Heng med i utviklingen  

Verden er stadig i utvikling og vi må bare henge med. Har du kanskje merket at på arbeidsplassen dukker det opp nye metoder og teknologier som ikke alltid er like lette å forstå? Sjansen er stor for at den utdanningen du tok for mange år siden kanskje kunne trengt en oppfriskning. For å ikke falle bakut, men heller være en ressurs og kunne bidra, så kan en videreutdanning gi deg det du trenger for å kunne takle nye oppgaver når arbeidsplassen din forandrer seg.

Husk: utdanning er ferskvare!

DUE_0029.jpg
Det kan gi gode muligheter å utvikle kunnskapen og ferdighetene dine. Foto: Kristiania/Haakon Dueland

5. Få flere valgmuligheter  

En videreutdanning kan åpne flere nye dører. Andre oppgaver som før har vært utilgjengelige, kan nå bli din nye hverdag. Istedenfor å gå i det samme sporet som du alltid har gjort, vil et kompetanseløft gi deg sjansen til å prøve ut flere ting. Det vil bli verdsatt av arbeidsgiveren som kan tildele deg nye utfordringer uten problemer.   

6. Lær deg noe nytt! 

Hodet trenger å brukes! Vi har alle godt av å lære nye ting, og ny kunnskap gjør at en føler seg bedre – man har mer å bidra med, mer å tilføre andre, og ikke minst: Man forstår mer av hvordan verden henger sammen. Kunnskap er ikke tungt å bære, så hvorfor ikke berike deg selv med mer kunnskap om noe du interesserer deg for? 

Videreutdanning + virksomheter content card IMG