Tine Karlsen og Fredrik Evjen Ekli sitter på en kjøkkenbenk på kontoret og dingler med beina.
Ved å tilby programvare som lar brukerne skreddersy nettsider uten tid- og ressurskrevende koding, har Tine Karlsen og Fredrik Evjen Ekli bygget opp firmaet Vev. I løpet av kort tid kom noen av landets største mediehus inn som kunder.

De store bedriftene elsker Vev, den smarte teknologien til Tine Karlsen og Fredrik Ekli. Det hele startet på Kristiania i 2011.

Tine Karlsen og Fredrik Ekli møttes mens de tok bachelorgraden i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling, et studium som nå er spisset til Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

De to merket fort at de jobbet bra sammen. Det gode samarbeidet bunner mye i at de har en ganske lik måte å tenke på, samtidig som de utfyller hverandre bra, forteller Fredrik.

Kreativitet og business 

For Fredrik var det den kreative siden av studiet som fikk ham til å søke i utgangspunktet.

– Jeg hadde en drøm om å være designer en gang i tiden, men skjønte at det ikke var greia for meg. Studiets kombinasjon av kreativitet og business virket imidlertid spennende, sier han.

For Tine var det at studiet var veldig variert som tiltalte henne.

– Det passet for noen som var litt flink i alt, og så er det opp til en selv å finne veien videre. Det passet meg bra.

Veien videre fant de uten tvil. Den dukket opp da de senere jobbet i samme bedrift, som skulle starte en stor digitaliseringsprosess. Arbeidet med å bygge opp og oppdatere nettsidene var tungvint og tidkrevende, forteller Tine.

– Vi merket et behov for mer fleksibilitet og kreativ frihet når man bygger innhold på nettsider. Vi så at bedrifter ikke brukte vanlige tjenester som Wix og andre templates-baserte løsninger, fordi disse gir for få valgmuligheter. Her mente vi at vi kunne bidra med noe, sier hun.

Imponerende vekst

Duoen endte opp med å snu bransjen på hodet. Ved å tilby programvare som lar brukerne skreddersy nettsider uten tid- og ressurskrevende koding, har de bygget opp firmaet Vev. I løpet av kort tid kom noen av landets største mediehus inn som kunder, og Vev har i dag store navn på kundelisten. Og listen vokser stadig. Tine er daglig leder, Fredrik produktleder, og i tillegg er Nicolay Thafvelin med som teknisk leder.

Vi har store, trygge kunder, og føler at vi har bygget opp et bra fundament for ytterligere vekst.

Veksten er imponerende for et firma som så dagens lys i 2017, men Tine og Fredrik sier dette bare er begynnelsen. Planen for neste år er å vokse ytterligere, ansette flere, og profesjonalisere driften av Vev ytterligere. De to gründerne er nemlig ikke fornøyde ennå.

– Det går veldig bra nå, men det kan alltids gå bedre også. Vi har store, trygge kunder, og føler at vi har bygget opp et bra fundament for ytterligere vekst. Neste år håper vi å gå fra jevn og stødig vekst, til å vokse på en mer eksponentiell måte, sier Tine.

Fredrik Evjen Ekli lener seg mot en pult i et åpent kontorlandskap.

Fikk fundamentet i studietiden

Dersom ting går som de håper, vil altså hverdagen neste år bli annerledes for de to sjefene. Da er det godt å ha lærdom og teknikker fra studiene å lene seg på, innrømmer Fredrik.

– Det viktigste vi tok med oss fra studiet, er kanskje grunntanken bak det med samarbeid. Altså at man er avhengig av at alle på teamet gjør jobben sin, og gjør den bra.

– Det med å bygge bro mellom designere og utviklere er på en måte grunntanken bak Vev, og den stammer kanskje fra studietidens vektlegging av samarbeid. Uten at det er noe vi bevisst har jobbet med, det bare sitter i ryggraden etter studiene, legger han til.

Tine trekker også frem informasjonsinnhenting som en av grunnpilarene i studiet.

Tine Karlsen og Fredrik Evjen Ekli jobber ved en PC.

– Studiet blir en plattform som gir deg alt du trenger for å lære videre, for man blir jo aldri ferdig med å lære.

– Man lærer seg hvordan man henter inn relevant informasjon, hvorfor man bør gjøre det, og ikke minst hjelper det deg å finne ut hva du burde lære mer om.

– Studiet blir en plattform som gir deg alt du trenger for å lære videre, for man blir jo aldri ferdig med å lære – ikke minst dersom du skal drive din egen bedrift. De forskjellige fasene i bedriften endrer seg jo hele tiden; man går fra lede seg selv, til å lede tjue ansatte. Da må man selvfølgelig lære seg nye ting, forklarer hun.

Etter en liten tenkepause trekker hun frem én ting til.

– Det å lære seg å realisere idéer. Studiet gir deg verktøyene som får satt idéene ut i livet.

Teknologi og innovasjon + veiledning double content card

 • Bildelenke til landingsside om studier innen teknologi og innovasjon.

  Vil du studere teknologi og innovasjon?

  Digitalisering, cybersikkerhet, økonomi og IT er bare noe av det du kan studere ved Kristiania.
  Se alle mulighetene dine her!
 • Bildelenke til side for studieveiledning.

  Spør en student!

  Lurer du på noe om studier, opptak eller studentlivet generelt? Spør en av våre studentambassadører her!
  Spør en student!