Portrett av Juned Qureshi.
– Jeg har fått erfare at en master i markedsføring kan brukes i veldig mange forskjellige yrker, sier Juned Qureshi.Foto: Kristiania/Theodor Haugen

– Det var ikke akkurat dette jeg hadde sett for meg at jeg skulle bruke masteren min til, men jeg er veldig fornøyd der jeg er i dag. Jeg har fått erfare at en master i markedsføring kan brukes i veldig mange forskjellige yrker, sier Juned Qureshi.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

I dag jobber Juned som veileder og saksbehandler i Nav for personer over 30 år som bor alene. Han jobber med å sørge for at de har livsopphold og for å få dem ut i arbeid. 

– Jeg kontakter bedrifter, har bedriftsmøter, møter tiltaksarrangører og legger til rette for at klientene mine kan studere videre hvis de mangler grunnleggende kurs og utdanning, sier han.

Vil hjelpe mennesker i nød

Og selv om dette ikke er markedsføring i tradisjonell forstand, kommer kunnskapen han tilegnet seg på Kristiania godt med når han skal knytte kontakter og selge inn klientene til mulige arbeidsgivere. 

– Opprinnelig var målet mitt å jobbe innen digital markedsføring, men akkurat nå er jeg veldig fornøyd der jeg er. Jeg har alltid vært interessert i å jobbe for mennesker i nød og folk som står uten jobb, sier han.

Det skjer noe hver eneste dag, og læringskurven er veldig bratt.

Han beskriver hverdagen som givende, og liker at han kan se synlige resultater av det arbeidet han gjør. 

– Jeg har også påvirke min egen arbeidshverdag på en god måte, og jeg tar på meg mange oppgaver utenom de ordinære arbeidsoppgavene mine. Det skjer noe hver eneste dag, og læringskurven er veldig bratt, sier han.

Juned sitter på en benk i en park, omgitt av trær.
– Målet er å hjelpe folk til å komme seg ut, lære norsk, bli kjent i Oslo og skape et sosialt nettverk, sierJuned Qureshi Foto: Kristiania/Theodor Haugen

Har selv vært permittert og arbeidssøker

En bred arbeidserfaring er god å ha med seg i stillingen i Nav. Før pandemien jobbet Juned på Oslo Lufthavn Gardermoen, men denne stillingen ble han permittert fra under pandemien. Han meldte seg da på det nettbaserte enkeltemnet Prosjekt- og prosesstyring hos Kristiania. 

Dette er et emne som passer for de som vil lære om prosjekt som arbeidsform, når det er hensiktsmessig å jobbe i prosjekt, og hvordan man organiserer prosessen i prosjektet. 

Dette var akkurat det Juned var på leting etter.

– Jeg tenkte at dette nettstudiet kunne sikre meg «inngangsbilletten» til en studierelevant jobb, og at det kunne bli en fin måte for å unngå hull i CV-en på, forklarer han.

Etter å ha tatt denne videreutdanningen, fikk han jobb i utdanningsetaten og helseetaten. Han fikk også erfare livet som arbeidssøker før jobben i Nav dukket opp.

Jobber frivillig for Røde Kors

Juned står foran en stor rhododendron som blomstrer.
Noe av det viktigste man lærer når man tar høyere utdanning, er kunnskaper som kommer til nytte i mange ulike yrker. Det har Juned selv erfart.Foto: Kristiania/Theodor Haugen

Det er ikke bare på jobben Juned gjerne tar på seg ekstraoppgaver. Han har i mange år vært aktiv i Røde Kors sitt arbeid for flyktninger, både som flyktningguide, leder for flyktningguidene i Oslo og nå som aktivitetsleder i turgruppen i Oslo.

Det føles godt å gjøre noe for andre.

– Målet er å hjelpe folk til å komme seg ut, lære norsk, bli kjent i Oslo og skape et sosialt nettverk, sier han. 
Turgruppen møtes en søndag i måneden, og da drar de sammen til parker, museer eller møtes til grilling eller filmkvelder. 

– Inkluderende arbeid er jo kjernen i det jeg gjør både i Nav og som frivillig. Det føles godt å gjøre noe for andre, samtidig som det har vært godt å kunne fylle hverdagen med noe meningsfylt. Ikke minst under pandemien, da jeg ble stående utenfor arbeidslivet, sier han.

Positivt å jobbe frivillig

At det frivillige arbeidet også talte positivt da han søkte om jobb hos Nav, er han ikke i tvil om. 

– Jeg tror ikke jeg hadde fått jobben uten denne erfaringen. Det å ha verv og jobbe frivillig ser bra ut på CV-en, så det skader ikke å gjøre litt gratisarbeid selv om det kanskje ikke er helt relevant for jobbene du ønsker deg, sier han. 

– For meg er det likevel viktigst å bidra til å skape inkludering av folk som står utenfor. Det kan være dem som ikke klarer å komme seg i arbeid eller har utfordringer knyttet til helse, familie og penger. Jeg vil bruke erfaringen min til å forstå hvordan folk har det når de ikke har jobb, avslutter han.

Master i markedsføringsledelse + veiledning dobbel content

 • Bilde av tre studenter går langs en gate i Oslo

  Markedsføringsledelse

  En master i markedsføringsledelse gir deg solid kompetanse, med mulighet til å skreddersy din faglige profil basert på dine egne interesser.
  Les mer
 • Bildelenke til kontaktside.

  Lurer du på noe?

  Våre studentambassadører kan svare på det meste om søknadsprosessen, studentlivet og Kristiania generelt. Ta kontakt for en uforpliktende prat!
  Les mer